Facultatea de Teologie Romano-Catolica, Universitatea din Bucuresti

Misiune si valori

Facultatea de Teologie Romano-Catolica pregateste profesori de religie pentru învatamântul gimnazial si liceal, cercetatori în domeniul teologiei si asistenti sociali.

Planul de învatamânt a fost structurat în functie de exigentele pregatirii profesorilor, îmbinând disciplinele teologice cu cele pedagogice. Pregatirea studentilor pentru asistenta sociala se realizeaza printr-o diversitate de discipline sociale cu caracter teoretic si aplicativ: psihologie, sociologie, psihologie sociala, dezvoltare umana, teorii în asistenta sociala, metodele asistentei sociale etc.

La toate acestea, se adauga practica de specialitate care asigura formarea unor abilitati specifice de utilizare a pârghiilor asistentei sociale, ca si a deprinderilor de a aplica valorile umaniste si crestine ale asistarii persoanelor defavorizate.

O parte din absolventii facultatii se orienteaza spre diverse ocupatii (presa crestina, agentii de turism pentru pelerini) care cer o pregatire generala cuprinzatoare si posibilitati de expresie specifice domeniului vietii crestine.

Ceilalti se îndreapta spre locuri de munca în domeniul asistentei sociale care acopera o sfera sociala foarte larga: parohii catolice, penitenciare, case de batrâni, case de copii, institutii cu atributii de asistenta sociala guvernamentale si non-guvernamentale.

Facultatea organizeaza si cursuri de formare profesionala, în afara ariei curriculare, precum si a unor conferinte si excursii de studiu.

Alte directii profesionale pe care absolventii Facultatii de Teologie Romano-Catolica le pot urma sunt: lucratori în sistemul social al Bisericilor, asistenti de cercetare, cercetatori în învatamânt, asistenti sociali în institutii medicale, asistenti sociali în parohii, responsabili de resurse umane în cadrul firmelor private, responsabili de relatia cu publicul, publicitate, redactori pe probleme sociale la ziare, posturi radio sau televiziune, cercetatori în domeniul stiintelor sociale, firme de consiliere si plasare a fortei de munca.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0213148610
Str. Gen. Berthelot, nr. 19, sector 1, Bucuresti
Distribuie