Implant Studio - Servicii stomatologice

Ortodontie - Aparat Dentar

Dintii strâmbi sau înghesuiti nu sunt doar o problema de estetica, ci de cele mai multe ori au si consecinte functionale. Masticatia dificila si durerile articulare sunt printre cele mai frecvente complicatii datorate dintilor aflati în malpozitie, dar care se pot corecta prin intermediul aparatelor dentare (ortodontice) moderne. 
 
 
De ce trebuie sa aleg tratamentul ortodontic?
Multe persoane se prezinta cu dintii malpozitionati sau înghesuiti, acestia pot fi foarte înclinati într-o anumita directie afectând semnificativ fizionomia si estetica dentara si faciala, dar de asemenea si ocluzia dentara (muscatura) este incorecta si igiena orala fiind mai dificila, aspecte care pot duce la sentimentul de rusine de a zâmbi, lipsa increderii de sine uneori chiar si depresie.
Tratamentul ortodontic este realizat exclusiv de catre un medic specialist în Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala, de la consultatie si pâna în momentul îndepartarii aparatului dentar.
 
Ce este tratamentul ortodontic?
Tratamentul ortodontic reprezinta tratamentul prin care putem alinia dintii si oasele maxilare, iar prin modificarea pozitiei lor reusind sa îmbunatatim estetica dentara si faciala, dar mai ales sa crestem functionalitatea muscaturii si sanatatea articulatiei temporo-mandibulare pe termen lung.
Ce este aparatul dentar?
Aparatul dentar, denumit si aparat ortodontic, reprezinta sistemul prin care medicul ortodont aplica mici forte controlate, pe dintii ce necesita îndreptare, pentru a corecta problemele estetice si functionale. 

Aparatele dentare sunt de mai multe tipuri, acestea utilizându-se în functie de afectiunea prezenta si de rezultatele dorite.

Exista doua tipuri principale de aparate dentare: fixe si mobile.
Aparatul mobil se utilizeaza cel mai frecvent pentru a crea spatiu pentru viitorii dinti definitivi care urmeaza sa erupa, de obicei prin ghidarea dezvoltarii osoase, în special în cazul arcadelor dentare înguste. Aparatul mobil de obicei precede tratamentul ortodontic prin aparat fix, si se utilizeaza la copii, în perioada dentitiei de lapte sau mixte.
Aparatul fix este cel mai utilizat aparat ortodontic în ziua de azi, una dintre principalele calitati ale acestuia fiind precizia sa ridicata.
Pacientul purtator de aparat poate efectua masticatia si igiena orala în mod normal, dar va trebui sa evite anumite alimente dure care ar putea duce de exemplu la dezlipirea unuia dintre Bracketi. În aceasta categorie se încadreaza si aparatele ortodontice autoligaturante, cum sunt DAMON si DAMON Clear.

Galerie foto
  • ...