Imperial Dent-clinica stomatologica-Bucuresti

Implant dentar

Un implant dentar este un dispozitiv metalic, sub forma de surub, care se introduce printr-o interventie chirurgicala in osul maxilar sau mandibular, pentru a inlocui unul sau mai multi dinti. Prin intermediul acestuia, se pot pot fixa noii dinti. Este nevoie de o perioada de cel mult 6 luni pana cand se stabileste o relatie de legatura (osteointegrare) intre implantul dentar si os, dupa care se aplica bonturile protetice. In aceasta perioada, pacientii vor avea coronite provizorii.

Implantul dentar si coroanele dentare

Implantul dentar este utilizat ca sprijin pentru o coroana dentara din ceramica, punte totala sau partiala de dinti ceramici, iar in unele cazuri proteza dentara. Implanturile dentare pot sa sprijine unul sau mai multi dinti. Pentru operatiunea de implant dentar va trebui sa veniti la clinica stomatologica Imperial Dent. Aici, medicul dentist va va consulta si va vizualiza radiografia dentara, dupa care sunteti preluat de colegul sau, un medic cu competenta in implantologie orala (medicul implantolog). La randul sau, acesta va analiza starea osului si in ce conditii se poate face implant dentar, dupa care va trebui sa realizati un set de analize medicale necesare pentru inceperea operatiei de implant dentar.

Ce analize sunt necesare inaintea unui implant dentar?

Inaintea realizarii unui implant dentar, pacientul trebuie sa realizeze urmatoarele analize: Colesterol; Timpi de sangerare; Timpi de coagulare; Transaminaze; Hemoleucograma; Glicemie; Calcemie; Acid uric; Uree; VSH. Daca analizele sunt in regula, iar osul poate sustine implantul dentar, se va trece la operatia ce dureaza in medie aproximativ 20 de minute/implant, daca starea osului permite acest lucru. In unele situatii mai complicate se poate ajunge chiar si pana la o ora pentru fiecare implant. Pacientii care fumeaza si/sau care nu au o igiena dentara corespunzatoare au unele dezavantaje. Astfel, durata de viata a implantului dentar va fi  mai scurta in cazul lor – de aceea se recomanda vizita periodica (6 luni) la clinica de stomatologie.

Cine poate beneficia de implant dentar si de chirurgie dentara ?

De implant dentar  poate beneficia orice persoana care are dantura incompleta, dar care nu are probleme foarte mari cu osul. In acest caz, de cele mai multe ori se poate face aditie de os de catre medicul chirurg implantolog. In alte cazuri se pot realiza interventii chirurgicale de tip BMF (buco-maxilo-faciale), dar cu spitalizare. Lipsa unuia sau a mai multor dinti poate fi suplinita prin restaurarile protetice pe implante, acestea putand inlocui dintii lipsa. Multi pacienti de varsta a treia pornesc de la prejudecata ca nu mai pot face implant dentar, din cauza varstei inaintate, ceea ce este fals – doar medicul implantolog ne poate spune daca este sau nu posibil. In cazul acestor pacienti, se ia in calcul starea de sanatate a osului si a organismului. Inainte de operatie, medicul dentist care va face implant dentar va va trimite sa faceti setul de analize necesare.

Avantajele majore ale unui implant dentar

Reduce resorbtia osoasa prin transmiterea fortelor masticatorii in interiorul osului din care se compune maxilarul, prin gimnastica functionala pe care o ofera osului receptor. Evita slefuirea dintilor vecini, sanatosi, adica salvarea lor. Durata de viata a implantului dentar este destul de mare, in mare masura depinzand de fiecare pacient si organism in parte – in functie si de mosteniri genetice, boli, mod de viata, vicii.

Preturi implanturi dentare originale , procedura chirurgicala

Consultatie medic chirurg sau medic competenta Implantologie Orala  100 lei Implant dentar Alpha Bio  include bontul de vindecare  2.400 lei  Bont protetic  Alpha Bio     200 lei Bont protetic universal     350 lei Bont protetic Zimmer     320 lei Implant dentar MIS include bontul de vindecare  2.600 lei Implant dentar Straumann  include bontul de vindecare  4.300 lei Implant dentar Nobel Biocare include bontul de vindecare  4.500 lei Implantul dentar ANKYLOS  include bontul de vindecare  3.700 lei Implant dentar ZIMMER  include bontul de vindecare  4.300 lei Implant dentar ASTRA  include bontul de vindecare  4.300 lei Implant dentar Bredent  3.300 lei Implant dentar 3I  include bontul de vindecare  4.300 lei Membrana neresorbabila  1.400 lei Aditie de os 0,5 gr. – BIO OSS     500 lei Aditie osoasa 0,5 gr – GEN OS     600 lei Lifting de sinus deschis  + Membrana  2.900 lei Reconstructie creasta alveolara grefa osoasa 2.800 lei Grefa autogena 1.500 lei Surub grefa os 400 lei

 

Programare online la clinica stomatologica ImperialDent

Fie ca aveti nevoie de o plomba, albire dentara, detartraj, aparat ortodontic, implant dentar, fatete dentare, proteze dentare, coroane de portelan/ceramica/zirconiu, chirurgie orala sau servicii pentru copiii dumneavoastra, noi va putem ajuta cu siguranta. Nu ezitati sa ne contactati pentru orice intrebare pe care o aveti sau sa va faceti o programare la clinica stomatologica premium Imperial Dent.

Galerie foto
  • ...