Dimitrie Gusti, Liceu Tehnologic - Bucuresti

Despre noi

Liceul tehnologic “Dimitrie Gusti” are o vechime mai mare de un secol, fiind înfiintat – ca scoala de ucenici în 1904 sub numele de Scoala de ucenici “Ghencea”. Mai târziu, prin anii ’50 se transforma în Scoala profesionala “Vulcan”, pregatind elevi pentru meserii sau specializari ale domeniului mecanic, constructiilor de masini. în anii ’60 când s-au format primele licee industriale, Scoala profesionala “Vulcan” a devenit Liceul Industrial nr. 3, având în componenta pe lânga forma de învatamânt profesional si liceul industrial.

Începând cu anii 90, scoala noastra parcurge o perioada de transformare, diversificându-si profilurile, pe lânga cel tehnologic fiind adaugat cel teoretic, real si uman, dar si adaugarea unor noi forme de învatamânt cum ar fi, liceul seral, liceul cu frecventa redusa si scoala de maistri.

În 1995, la initiativa ISMB, denumirea institutiei a fost schimbata în Grupul Scolar Industrial “Vulcan”, iar ulterior “Dimitrie Gusti”. Conform OMECTS nr.6564 din 13 decembrie 2011 privind aprobarea Procedurii de atribuire a denumirilor unitatilor de învatamânt din sistemul national de învatamânt preuniversitar, a fost schimbata denumirea institutiei în Liceul Tehnologic “Dimitrie Gusti”, începând cu 01.09.2012.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0214562050
Str. Samuil Vulcan, Nr. 8, Sector 5, Bucuresti
Distribuie