Anghel Saligny, Colegiu Tehnic - Bucuresti

Istoric

La 1 septembrie 1966, se înfiinta ”Liceul Industrial de Constructii”. Liceul dispunea de trei sali de clasa si un laborator de fizica, amenajat atat pentru lectii de chimie cat si  biologie, iar instruirea practica se desfasura în atelierele Centrului scolar profesional de constructii-montaj.

Începând cu 1 septembrie 1991, unitatea si-a schimbat denumirea în ”Grupul Scolar Industrial de Constructii Montaj nr. 1”, având cursuri de zi si serale de liceu, scoala profesionala, scoala complementara de ucenici si scoala postliceala. Din anul 1991 liceul a scolarizat si clase în profilul real si uman.

Din anul 1994 Grupul Scolar de Constructii „Anghel Saligny” este una din scolile de demonstratie cuprinse în cadrul programului Phare-VET, beneficiind astfel de echipamente ultramoderne si birotica necesare pentru desfasurarea în cele mai bune conditii a instruirii în cabinete, laboratoare tehnice si ateliere.

De la 1 septembrie 2009  Grupul Scolar de Constructii „Anghel  Saligny”  si-a schimbat denumirea în Colegiul  Tehnic „Anghel Saligny “.

Oferta scolii noastre este una generoasa:

calificari diverse  în domeniile constructii, instalatii si lucrari publice, mecanica si electric;

pregatirea ca instructor sportiv, prin filiera vocationala-profil sportiv;

cursuri de calificare profesionala pentru adulti în calificari din domeniile constructii si mecanica si electrica, scoala fiind autorizata de ANC pentru calificari programe de formare continua a adultilor; cursuri de pregatire prin scoala de maistri, pentru calificarile Maistru instalator pentru constructii si Maistru electromecanic aparate de masura si automatizari.

La Colegiul  Tehnic „Anghel Saligny” învata atât elevi din municipiul Bucuresti cât si elevi din judetele Ilfov, Giurgiu si Teleorman. Elevii din alte localitati au posibilitatea de a se caza in caminul scolii, în conditii civilizate si la preturi accesibile.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0213402654
Bd. Nicolae Grigorescu, Nr. 12, Sector 3, Bucuresti
Distribuie