Discover Me- Gradinita Bucuresti

Plan Educational

Avem ca scop realizarea unui mediu educational vesel, securizant si cald (un alt fel de “ca acasa”), in care fiecare copil este stimulat sa se dezvolte in ritmul sau, este motivat si incurajat sa isi atinga potentialul maxim si echilibrul emotional.

Procesul instructiv-educativ se realizeaza prin tehnici de predare moderne, interactive, creative, avand in centru copilul si stimularea interesului lui de a participa prin joc, experiment si exploarare – joaca imaginativa, arta, joc de roluri si teatru, dans, povestire, gatit, stiinte, muzica, scris, citit si introducerea primelor notiuni de matematica si cunoasterea mediului.

Planul de actitivitati urmareste obiectivele din programa MECTS. Punem un accent deosebit pe dezvoltarea emotionala armonioasa a copilului si de aceea am conceput un plan special de activitati de dezvoltare personala a copilului denumit Bilet pentru succes.

Nu incurajam concurenta, ci schimbul de resurse, lucrul in echipa si intrajutorarea. Consideram ca joaca libera e mai importanta decat competitia, iar participarea mai importanta decat victoria. Folosim aprecierea pozitiva si corectarea prin explicare, ocolind sistemul de pedepse si recompense.

Iesim cat mai des in aer liber, in curtea gradinitei, unde am amenajat si o mini-gradina de flori si plante aromatice a fiecare grupe. In anotimpul cald am inclus in program activitati educative de cunoastere a mediului in Gradina Botanica, aflata in imediatata apropiere. Incurajam parteneriatul cu parintii si ii implicam cat mai mult in deciziile noastre si in activitatile comune. Informam parintii activ si transparent, prin multiple canale de comunicare.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0747774809
Str. Constantin Noica, Nr. 120, sector 6, Bucuresti
Distribuie