Geokinetic, recuperare medicala Bucuresti

Tratare paraplegie

Kinetoterapie Tratare paraplegie Bucuresti, tratare paraplegie sector 1 2 3 4 5 6 Bucuresti. Kinetoterapie Tratare paraplegie la domiciliu Bucuresti-Ilfov.

Tratament kinetic in paraplegie sau recuperare medicala

Lezarea maduvei in functie de nivelul la care se produce determina paralizia membrelor inferioare, tulburari de sensibilitate si tulburari sfincteriene. *Paraplegia poate aparea atat prin lezarea fasciculului piramidal (leziune de neuron motor central) cat si prin lezarea neuronului motor periferic. *Paraplegia poate fi flasca sau plastica. Etiologia este multipla dar influenteaza mai putin alcatuirea unui program kinetic de recuperare. *Paraplegia reprezinta examenul cel mai complet pe care-l sustine un kinetoterapeut in fata unui pacient caci trebuie sa dea dovada nu numai de solide cunostinte teoretice si practice ci si de o imensa rabdare si bunavointa.

Tratament kinetoterapie paraplegie: In planul de recuperare a paraplegicului se descriu in general patru stadii: Stadiul 1: Perioada de soc medular, cand deficitul este total si se pun mai ales probleme de „nursing” (evitatrea escarelor, a tromboemboliilor, asigurarea drenajului bronsic si a respiratiei diafragmatice). -din punct de vedere kinetoterapeutic, se indica realizarea unor posturi corecte ale corpului si mebrelor inferioare si efectuarea din doua in doua ore a unor miscari pasive ample ale tuturor segmentelor membrelor. Stadiul 2: Perioada de asa-zisa „independenta” la pat, cand se incepe intensiv programul kinetic la pat sau in sala de gimnastica si care are drept obiectiv redobandirea pozitiei „in sezand”, moment cu care incepe stadiul 3. Stadiul 3: De independenta in scaun (fotoliu rulant), urmareste pregatirea pentru a ajunge la pozitia de ortostatism si mers, cand se trece la stadiul urmator. Stadiul 4: De reeducare a mersului. -la inceput protezat, apoi tinzand spre deplasarea fara sprijin.

Obiectivele kinetoterapiei in paraplegie: ► Reeducarea vezicii si a intestinului. ► Reeducarea motorie. ► Reeducarea sensibilitatii.

Se recomanda: 1. Reeducarea paraplegicului la pat prin: *Mobilizari pasive ale segmentelor paralizate pentru mentinerea unei bune circulatii sanguine la acest nivel, pentru prevenirea anchilozelor articulare si a retracturilor musculotendinoase. *Posturari avand ca scop evitarea retracturilor cu instalarea pozitiilor vicioase. *Mobilizari active ce incep dupa iesirea din stadiul unu al socului spinal si va urmari mai multe obiective: ► mentinerea si tonifierea musculaturii membrelor superioare si a trunchiului superior; ► tonifierea si ameliorarea mobilitatii controlate a trunchiului inferior; ► modificarea voluntara a pozitiei in pat; ► exercitiile respiratorii; ► readaptarea la verticalitate; ► inceperea mobilizarilor pasivo-active,active ajutate ale membrelor inferioare.

2. Reeducarea paraplegicului in sezand prin: *Mobilizarile pasive cu aceleasi indicatii aplicabile in acelasi mod ca si in stadiul anterior. *Mobilizarile active cu si fara ajutorul kinetoterapeutului ce urmaresc mai multe scopuri: ► cresterea fortei musculare; ► mentinerea pozitiei erecte a trunchiului pe bazin din „sezand alungit”; ► deplasarea bazinului si a membrelor inferioare din pozitia „sezand alungit”; ► adaptarea paciectului la fotoliul rulant. Un important exercitiu de pregatire a ortostatismului este „mersul” din potitia „sezand alungit” utilizand o pereche de carje scurte de lungimea membrului superior cu care se ridica bazinul si se impinge inaintea corpului.

3. Reeducarea paraplegicului in ortostatism si mersul: *Mersul poate incepe cand muschii coboratori si adductori ai umarului pot ridica o greutate de cel putin 15 kg-pentru mersul in carje sau cvadricepsul este in posesia unei forte de ridicare de 30-35 kg-pentru mersul fara protezare-ortezare. Exista trei tipuri fundamentale de mers al paraplegicului cu carjele: ► Prin pasi alternanti; ► Prin pasi tarsiti; ► Prin pendulare(balans).

Pentru mai multe detalii si oferte Kinetoterapie Tratare paraplegie Bucuresti trebuie doar sa ne contactati.

Acest tratament se poate efectua la domiciliul pacientului. Bucuresti, sector 1, sector 2, sector 3, sector 4, sector 5, sector 6. Pentru programare sunati la: 0722.382.182

Galerie foto
  • ...