TANCU ELENA - AUDITOR ENERGETIC

Acte necesare intocmirii Certificatului Energetic

Acte necesare intocmirii Certificatului Energetic:

Pentru apartamente:

- Copie dupa act de proprietate;- Copie dupa cadastrul;- Copie dupa cartea de identitate a proprietarului.

Pentru cladiri existente:

Din cartea tehnica a constructiei se cer:- Plan amplasament cladire; partiurile de arhitectura; planuri structura cladire; planuri si descriere instalatii;- Date tehnice despre materiale de constructii folosite, date tehnice despre echipamentele de instalatii de incalzire, racire-climatizare, ventilatie, furnizarii apa calda si apa rece, etc.

Pentru cladiri noi care se vor construi, se cer:

- Ce echipamente si materiale se vor folosi in instalatiile din cladire;- Descrierea instalatiilor de energie electrica, de gaz, de furnizare apa calda, apa rece si canalizare din cladire (ambele informatii se regasesc in planurile din PAC si PT ale constructiei in baza careia se primeste Autorizatia de Construire a cladirii si se executa constructia).          Un auditor energetic se va deplasa la dumneavoastra pentru realizarea unei evaluari a imobilului si culegerea datelor necesare elaborarii Certificatului de Performanta Energetica.           

Evaluarea consta in:- completarea fisei de evaluare a imobilului;- evaluarea sistemului de izolare a imobilului;- masurarea parametrilor anvelopei imobilului;- evaluarea diverselor imbunatatiri ale imobilului realizate de catre proprietar.

 

Termen

          Durata de realizare a unui certificat energetic este de 24 de ore de la punerea la dispozitie a datelor necesare si evaluarea imobilului.

 

Pret

          Pretul pentru certificatul energetic depinde de urmatoarele criterii:

     - Suprafata utila (cladire sau apartament);      - Informatiile puse la dispozitie de catre beneficiar (proiect, eventuala carte tehnica a constructiei, consumuri energetice,       etc.). In cazul in care informatiile tehnice solicitate nu sunt disponibile se fac masuratori si relevee, insa pretul unitar va       creste.      - Complexitatea constructiei si a solutiilor tehnice existente;      - Locatia cladirii / apartamentului;      - Gradul de repetitivitate al proiectului;      - Termenul de predare al lucrarii.

Galerie foto
  • ...