Eurocase - Case pe structura din lemn, Bucuresti

Tamplaria din lemn stratificat

Astazi toata lumea se intereseaza despre cum poate sa devina eficienta energetic. Cu siguranta unul din punctele importante din casa unde puteti imbunatati pierderile de energie sunt ferestrele. Pentru ca lemnul este un izolator termic recunoscut, lemnul stratificat are implicit o eficienta termica excelenta, iar ferestrele dumneavoastra au un avantaj major. Bineînteles ca este foarte important ca si geamurile sa fie cu doua straturi de sticla (termopan) sau chiar trei straturi de sticla (tripan). Standardele Europene prevad valori de eficienta termica reduse pâna la 0.7W/m2K, iar cu ferestrele din lemn stratificat va puteti încadra în aceste standarde.

Trebuie spus de la bun început ca FERESTRELE DIN LEMN STRATIFICAT încorporeaza foarte multa tehnologie si foarte multa manopera.

Tehnologie pentru ca se lucreaza cu un material natural -lemnul- ce trebuie sa raspunda la final unor cerinte de confort moderne fara a pierde însa calitatea, frumusetea si naturaletea materialului. Manopera pentru ca dupa prelucrarile mecanice lemnul ajunge în forma sa finala, eleganta, dupa o prelucrare manuala speciala; sunt necesare slefuiri si finisari repetate, multiple straturi de lacuri de protectie si în general multa atentie si îngrijire.

Tehnologia lemnului stratificat ajuta la crearea unui material cu o durabilitate mai mare în timp. Durata de viata creste prin faptul ca sunt suprapuse mai multe lamele de lemn ceea ce ajuta la anularea tensiunilor ce ar putea aparea în ramele ferestrelor. Totodata lemnul stratificat capata si rezistenta crecuta la actiuni mecanice.

Protectia la intemperii este asigurata prin aplicarea unor lacuri de calitate, în mai multe straturi asigurând astfel si aspectul estetic al produsului finit.

De asemenea se poate apela la protejarea pe exterior cu profile de aluminiu, dublând durata de viata a ferestrelor dumneavoastra.

CERCETATORII BRITANICI, sau ca sa fim mai exacti cercetatorii de la "Imperial College London" si "Heriot Watt University" au aratat ca ferestrele din lemn stratificat au o durata de viata de minim 60 de ani, în conditii specifice mediului suburban, si au o rezistenta mai buna decât ferestrele din PVC echivalente dupa 60 de ani de functionare sau mai mult.

De ce sa alegem tâmplaria din lemn stratificat

  • - desi costul initial al tâmplariei din lemn stratificat este mai mare decât al celei din PVC, de fapt, în timp, se realizeaza o mai mare economie deoarece tâmplaria din lemn stratificat are transferul termic mult mai mic decat tâmplaria din PVC si cea din aluminiu. De pilda 0.35 rasinoasele si 0.50 foioasele, comparativ cu minim 1.0 al celorlalte materiale, prin urmare, rezulta facturi la încalzire mult mai mici. De asemenea, au o durata de viata lunga, de minim 60 de ani, spre deosebire de tâmplaria clasica
  • - este natural si ecologic, fiind singurul material cu emisii de carbon zero
  • - spre deosebire de tâmplaria clasica, tâmplaria de lemn stratificat nu "lucreaza" (conform miturilor actuale)

Lemnul stratificat poate fi lacuit si vopsit în orice culoare, având versatilitate estetica aspectul natural deosebit datorat fibrei lemnului personalizeaza cladirea si ii confera o valoare imobiliara mai mare, creând în acelasi timp o atmosfera calda, intima si primitoare

  • - în timp, daca este cazul, permite reparatii locale;
  • - are rezistenta mecanica sporita datorita stratificarii si esentei lemnului, prin urmare este rezistent antiefractie datorita rezistentei mari la impact a lemnului stratificat, inclusiv la socuri majore
Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0788686277; 0213237880; Fax: 0213234830
Theodor Sperantia, Nr. 82 bis, Sector 3 , Bucuresti
Distribuie