Elmarom Grup - Verificari Pram instalatii electrice Bucuresti

Mentenanta instalatii electrice

În conformitate cu Standardul european EN 13306, mentenanta se refera la „combinatia tuturor actiunilor tehnice, administrative si manageriale pe durata ciclului de viata al unui echipament având rolul de a-l mentine sau de a-l repune într-o stare în care poate executa functia dorita”.

Mentenanta periodica este esentiala pentru mentinerea sigurantei si fiabilitatii echipamentelor, utilajelor si mediului de lucru. Lipsa mentenantei sau o mentenanta inadecvata poate da nastere unor situatii periculoase, accidente si probleme de sanatate. Mentenanta este o activitate cu risc ridicat, o parte din pericole provenind chiar din natura activitatii. Lucrarile de mentenanta sunt efectuate în toate sectoarele si la toate locurile de munca. Prin urmare, lucratorii din mentenanta sunt mai expusi decât alti angajati la diferite pericole.

Mentenanta este esentiala pentru a asigura continuitatea productivitatii, pentru a fabrica produse de calitate superioara si pentru a mentine competitivitatea companiei. Aceasta are, de asemenea, un impact asupra securitatii si sanatatii în munca.

Mentenanta regulata are un rol important în eliminarea pericolelor de la locul de munca si asigurarea unor conditii de munca mai sigure si mai sanatoase. Lipsa mentenantei sau o mentenanta inadecvata poate da nastere unor accidente si probleme de sanatate grave sau mortale.

Accidente care se pot produce din cauza instalatiilor electrice defectuoase :

  • – socuri in instalatia electrica ;
  • – incendii ;
  • – explozii ;
  • – intreruperea alimentarii cu energie electrica ;
  • – pierderi de vieti omenesti
  • – poluare
Galerie foto