Electro Instal Proiect - Instalatii electrice

Paratrasnete

Paratrasnetele sunt dispozitive electronice de captare a trasnetelor, ce creeaza o caspsula de protectie în jurul obiectivului de protejat.

Amenintarile iminente pentru instalatiile electrice,in cazul furtunilor si descaracarilor atmosferice sunt reprezentate atat de loviturile directe de traznet, cat si de aparitia supratensiunilor cauzate de descarcari electrice indepartate.

Un proces de ultima generatie in protectia impotriva descarcarilor atmosferice este format dintr-un sistem de protectie exterioara (paratrasnet) si un sistem de protectie interioara (descarcator la supratensiuni atmosferice).

Cu alte cuvinte, energia trasnetului este captata de catre paratrasnet si condusa eficient, prin sistemul de coborâre, spre priza de pamânt, unde se disipa in deplina siguranta.
 
 
Componentele unui paratrasnet:
 
Captatorul (dispozitivul de captare), confectionat din material conductor;
Conductorul de legatura ,dintre captator si priza de pamant;
Priza de pamant aferenta paratrasnetului.
 
Firma noastra proiecteaza si executa sisteme complete, sigure si eficiente de protectie impotriva descarcarilor atmosferice.

Aceste sisteme paratrasnet iau in considerare datele constructive ale cladirii, destinatia acestora si impactul asupra mediului în cazul distrugerii, asigurand o protectie sporita si indelungata.

Galerie foto
  • ...