Edy Proinstal - Servicii de instalatii

Pompe de caldura

Pompele de caldura aer-apa utilizeaza sursele din mediul inconjurator al locuintei (aer, apa, sol) ca sursa de caldura.

      Acestea sunt proiectate pentru a furniza caldura intr-un mod eficient, scazand costurile drastic.

      Pompele de caldura aer-apa reprezinta o solutie excelenta atat pentru cladiri noi cat si in cazul renovarii celor existente.

    Ele sunt compuse dintr-o unitate exterioara si una interioara conectata prin traseu frigorific. Odata montate, unitatea interioara se leaga la instalatia termica si sunt gata sa functioneze pentru a va oferi incalzirea sau racirea locuintei. Functionarea pompelor de caldura se bazeaza pe proprietatile unui fluid la schimbarea starii de agregare, mai precis la lichefiere si evaporare.

    Cele mai intalnite modele de pompe de caldura extrag caldura din aer, apa sau pamant. Tot ceea ce veti necesita va fi doar o cantitate redusa de energie electrica. E bine de stiut ca pompele de caldura vor produce de pana la cinci ori mai multa energie decat vor consuma.

     Principiul de functionare al pompelor de caldura este acelasi cu al frigiderului, numai ca in sens invers. In cazul frigiderului acesta preia caldura din interior si o impinge in afara, in timp ce la pompe se intampla invers.

Galerie foto
  • ...