Easy IT - Reparatii laptop-uri, computere, servere Bucuresti

Service MacBook

Oare produsele Apple tind sa atinga perfectiunea si nu au niciodata probleme, facandu-ne viata mai usoara?

Experienta ne-a demonstrat ca nimeni si nimic nu este perfect!

Iata mai jos cateva din problemele specifice laptopurilor Apple si metode de rezolvare:Blocarea CD-ului in interiorul unitatii optice este una din problemele comune, nemaiavand posibilitatea de a scoate discul manual, problema devine frustranta si ajungeti sa fortati dispozitivul cauzand si alte probleme mecanice. Intai verificati daca discul este blocat fizic sau inca se mai roteste in interior. Deseori sistemul de operare este cauza principala a blocarii discului in unitate. Dati un restart si tineti apasat pe butonul eject sau eject concomitent cu F12, iar discul va fi scos automat de sistem.In cazul in care unitatea optica este dezactivata accidental din bios, o simpla resetare de bios macbook (NVRAM) apasand tastele ALT+Comand+P+R imediat dupa pornirea lui, reseteaza setarile in factory default si poate rezolva problema.Problemele cu alimentatorul sunt des intalnite la aceste laptopuri, indiferent ca este Magsafe I sau Magsafe II, avand in vedere ca alimentatorul este compact si foarte bine capsulat, se incalzeste foarte tare ajungand la temperaturi care afecteaza componentele interne ale sursei de alimentare. Si in acest caz va trebui sa apelati la un service specializat pentru a-l repara sau dupa caz inlocui. Nu recomandam si nu folositi alimentatoare chinezesti compatibile sau de alte tensiuni decat cele recomandate laptopului dumneavoastra, pentru ca reparatia unui modul de alimentare la aceste laptopuri este foarte complicata si destul de costisitoare.

In necunostinta de cauza, multi dau vina repede pe placa de baza in cazul nepornirii laptopului din diverse motive (acumulator foarte descarcat sau defect, probleme pe partea de alimentare a placii de baza sau pur si simplu SMC blocat), pentru toate aceste va recomandam un SMC RESET. Deconectati alimentatorul si daca este posibil scoateti bateria din laptop, apoi tineti apasat butonul de power intre 5 si 10 secunde dupa care alimentati laptopul cu butonul apasat. Dupa alte 5 secunde dati drumul la buton si apasati-l din nou si laptopul o sa porneasca intr-un mod de avarie cu coolerele turate la maxim, pentru ca nu va tine seama de instructiunile din SMC, dar dupa un restart isi va reveni. Daca dupa aceasta procedura laptopul tot nu porneste, consultati un service specializat.Macbook-urile incepand cu generatiile PRO din 2008, construite cu cipuri grafice nVidia sau ATI, nu au fost nici ele ocolite de problemele cu cipurile sau memoriile video.

 

Va recomandam sa NU incercati sa-l demontati folosind tutorialele de pe internet pentru a repara placa de baza, pentru ca riscati sa o distrugeti definitiv!

Cel mai bine este daca il trimiteti intr-un service specializat pentru a remedia problema, avand astfel garantia ca totul a fost reparat intr-un mediu profesionist.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0730327948; 0722636781
Str. Anastasie Panu, , Nr. 30, Bl. A16, Sc. A, Ap. 04, parter, Sector 3, Bucuresti
Distribuie