Dentotal Clinic- clinica stomatologica- Bucuresti

Restaurari dentare (Protetica)

Protetica dentară este ramura stomatologiei care se ocupă cu restaurarea morfo-funcţională şi estetică a arcadelor dentare cu ajutorul unor proteze fixe - coroane, punţi, proteze mobile – proteze parţiale acrilice sau elastice, proteze scheletate, proteze totale sau proteze pe implanturi. Protetica dentară se poate realiza atât pe dinţi naturali cât şi pe implanturi. Protezele dentare sunt în general piese rigide, realizate în afara cavităţii bucale, cu ajutorul laboratorului de tehnică dentară.

Atunci când caria distruge o mare parte din ţesutul dur dentar, acesta nu mai poate fi refăcut prin obturaţie coronară (plombă). Când pereţii restanţi ai dintelui sunt prea sub?iri pentru a suporta presiuni sau când dintele este devital (dinte casant), este necesară protejarea pereţilor prin acoperirea lor cu o coroană dentară.

Există situaţii în care dintele nu mai poate fi salvat, fiind necesară extracţia acestuia. Spaţiul rămas în urma extracţiei poate fi completat fie cu ajutorul unui implant, fie cu ajutorul unei lucrări protetice fixe – punte dentară. Atunci când pacientul îşi pierde un număr mai mare de dinţi sau chiar toţi dinţii de pe o arcadă, este necesară o lucrare protetică mobilă – proteza dentară care trebuie îndepărtată zilnic (după fiecare masă) pentru igienizare.

Fiecare pacient prezintă o situaţie clinică diferită, dinţii restanţi şi suportul muco-osos diferă, de aceea planul de tratament şi alegerea tipului de lucrare protetică se va face numai după o consultaţie amănunţită şi o radiografie.

În clinica DENTOTAL oferim soluţii moderne de protezare, lucrări executate conform standardelor europene, cu materiale de cea mai bună calitate.

  • coroane integral ceramice (lucrări protetice din porţelan fără suport metalic)
  • lucrări protetice (coroane, punţi) ceramice (din porţelan) pe suport de oxid de zirconiu,
  • lucrări protetice (coroane, punţi) ceramice ( din por?elan) pe suport metalic (aliaj crom cobalt, aur platinat)
  • faţete ceramice
  • incrustaţii din compozit, ceramică sau aur
  • lucrări protetice fixe ?i mobile pe implanturi dentare
  • proteze dentare mobile (acrilice, elastice, scheletate).
Galerie foto
  • ...