Dental Sinus - Cabinet stomatologic Bucuresti

Fatete Dentare

Fatetele dentare sunt dispozitive protetice efectuate în laborator, pe baza unor amprente laborioase maxilare si mandibulare, digitale sau analogice, care transmit tehnicianului dentar datele necesare realizarii acestora.
Se aplica în cazuri de prezenta a unor distante între dinti, atunci când exista malpozitii dentare de diverse grade ale dintilor naturali integri, în cazuri de pigmentari localizate sau extinse ale suprafetelor dentare, dar si atunci când apar leziuni carioase sau fracturi coronare cu afectarea drastica a integritatii fetelor vestibulare dentare.
 
Fatetele no-prep se indica pentru anumite tipuri de pozitii dentare si forme ale dintilor, dar pot androginiza aspectul persoanelor de sex feminin.
 
Fatetele dentare au nevoie de o faza de proba în ceara sau într-un material compozit care sa prefigureze forma si culoarea viitoarelor fatete.
 
Se pot face si direct, cu materiale compozite fizionomice, la lumina din mijlocul zilei, pe dinti integri sau corect tratati odontal sau endodontic.

Galerie foto
  • ...