Dent Harmony -clinica stomatologica- Bucuresti

Estetica functionala

Estetica dentara se ocupa cu particularizarea restaurarilor protetice in functie de forma fetei, nivelul buzelor in timpul surasului, nevoia de suport al obrajilor si tesuturilor periorale, culoarea si nivelul gingiei.

Testarea impactului estetic a restaurarii asupra aspectului fetei se poate realiza prin simulari virtuale realizate prin tehnica de  Digital Smile Design. Aceasta presupune prelucrarea intr-un soft special a fotografiilor intraorale si extraorale  profesionale, realizate documentar pentru fiecare pacient la inregistrarea sa in cabinet.

Cu ajutorul acestei tehnici se realizeaza un diagnostic estetic  , se pot face măsurători reale ?i  se poate previzualiza  rezultatul final propus pentru reabilitările în zona frontală.

DSD este de asemenea un instrument foarte bun de comunicare cu pacientul, de multe ori etapele tratamentului propus presupunand interventii chirurgicale, parodontale si de restabilire a relatiei celor doua maxilare. Pacientul devine  coautor al zâmbetului sau, fiind motivat sa colaboreze cu medicul pe parcursul fazelor terapeutice.

Datele obtinute prin intermediul  Digital Smile Design, impreuna cu amprentele arcadelor si inregistrarile functionale necesare montarii modelelor intr-un simulator numit articulator, sunt preluate de laborator unde tehnicianul va realiza in ceara viitoarea restaurare- tehnica WAX-UP.

Pentru a putea valida noul design al restaurarii in conformitate cu particularitatile miscarilor pacientului in masticatie si vorbire, aspectul simularii in ceara va fi copiat intraoral cu materiale estetice speciale prin tehnica MOCK_UP. Pacientul va putea astfel vizualiza schimbarile fizionomice de contur si culoare direct, si de asemenea va testa prin purtarea restaurarii provizorii functionalitatea sa .

Estetica functionala este o modalitate precisa si predictibila de a se obtine restaurari dentare care sa fie in armonie cu datele biologice ale pacientului.

Pacientul va obtine un zambet natural si original, care ofera un bun suport tesuturilor faciale, relaxare muschilor si eficienta in timpul meselor. Toate aceste calitati urmarite in conceptia restaurilor dentare, determina un aspect general destins si intinerit care va oferi pacietului incredere in sine si o dorinta crescuta de comunicare si socializare.

Galerie foto
  • ...