Del Expert - ignifugare, torcretare beton Bucuresti

Termoprotectie

Termoprotectia se realizeaza prin aplicarea vopselei intumescente care este un produs termospumant pe baza de rasini acrilice si solventi sau pe baza de apa asigurand rezistenta la foc intre 15 minute – 180 minute.

La structurile metalice, caldura produce pierderea capacitatii portante, in jurul temperaturii de 550C. Evitarea fenomenului se face prin protejarea elementelor structurii metalice cu un strat termoizolant de vopsea termospumanta care asigura o stabilitate la foc de pana la 2,5 ore.
Sub actiunea caldurii, vopseaua spumeaza si creeaza un strat carbonic termoizolant, care intarzie incalzirea suportului de metal si colapsul acestuia. Pentru metal, sistemul este format din 3 straturi : grund, vopsea termospumanta si lac de protectie. Se poate aplica la interior sau la exterior.
 
  
Aceasta metoda reprezinta o masura pasiva, rolul ei fiind acela de a întarzia cedarea structurii metalice sau a celei din beton sub influenta unui incendiu.
Sistemul de protectie a structurilor metalice se realizeaza prin acoperire cu un strat uniform de mortar uscat, care se aplica direct pe suprafata structurilor metalice de rezistenta sau cu aplicarea vopselurilor termospumante pe structura metalica, in cazul unui incendiu aceasta se expandeaza si protejeaza structura metalica.
 
 
 
Intervalul de timp pentru care pelicula vopselei termospumante asigura rezistenta la foc a elementelor metalice este determinat / conditionat de:

Grosimea peliculei protectoare
Factorul de masivitate al elementului protejat
Temperatura critica a otelului
Pozitia si tipul elementelor structurale (grinzi si stalpi etc)
Pentru structurile metalice ascunse sau pentru zonele cu umiditate scazuta se realizeaza lucrari de termoprotectie cu ajutorul produselor de torcretare aplicate mecanizat.

Galerie foto
  • ...