Decor Press Servicii - Instalatii termice, sanitare si electrice, executie si reparatii, Bucuresti

Robinet cu Cap Termostatic

Robinetul cu cap termostatic este un mecanism de reglare ce se monteaza pe fiecare calorifer. Importanta robinetului cu cap termostatic este economia de energie, iar aceasta se transpune prin costuri mult mai reduse de exploatare.
Acest robinet este compus din doua parti : robinetul care lasa sa treaca agentul termic prin calorifer si capul termostatic care inchide/deschide robinetul in functie de temperatura din camera.

Cum functioneaza capul termostatic?

Acesta are in constructia sa o capsula cu lichid termosensibil cu un factor de dilatare mare in functie de variatia temperaturii din camera; aceasta capsula actioneaza asupra unei membrane elastice care permite sau nu trecerea agentului termic prin robinet.
Capetele termostatice care echipeaza robinetele Herz se pot regla intr-o plaja de la 6 la 28°C. Selectarea temperaturii dorite in incapere se face prin rotirea piese de manevra a capului termostatic pana la valoare dorita, pastrarea constanta a acestei temperaturi realizandu-se in mod automat.
Economia de energie se realizeaza prin selectarea temperaturii dorite in camera corespunzatoare gradatiilor de pe robinetul cu cap termostatic. Aceste gradatii au urmatoarele valori:

* – regim de protectie la inghet 6°C
1 – corespunde temperaturii 9.5 °C
2 – corespunde temperaturii 13 °C
3 – corespunde temperaturii 16.5 °C
4 – corespunde temperaturii 20 °C
5 – corespunde temperaturii 23.5 °C
6 – corespunde temperaturii 28 °C

Galerie foto
  • ...