DaVinci Dental Clinic-clinica stomatologica-Bucuresti

Lucrari protetica dentara

Protetica este o ramura a medicinii dentare ce abordeaza rezolvarea problemelor sistemului stomatognat (aparat dento – maxilar) prin realizarea de lucrari fixe reprezentate de coroane sau punti, sau prin lucrari mobile reprezentate de proteze partiale mobile si proteze totale mobile.

Coroana fixa se realizeaza pe un dinte care nu mai poate fi refacut prin obturatie (plomba) . Acestea pot fi realizate din diferite materiale, dupa posibilitatile pacientului si cerintele acestuia: metalice, metalo-ceramice, metalo-acrilice, integral ceramice.

Puntile sunt lucrari fixe care se cimenteaza pe dinti stalpi, care in prealabil au fost prelucrati in cabinetul stomatologic, inchizand spatiul creat de lipsa unui dinte pana la trei dinti de pe arcada in zona laterala, sau in zona frontala de absenta a patru dinti.

Protezele partiale mobile sunt lucrari mobile efectuate in cazul prezentei a foarte putini dinti pe arcada. Acestea pot fi acrilice sau scheletate. In cazul in care dintii restanti pe arcada sunt putini si nu prezinta importanta protetica sunt extrasi dupa care se confectioneaza protezele totale mobile. Acestea pot avea dintii artificiali acrlici, din ceramica sau compozit

Galerie foto
  • ...