E&C Professional Cleaning Services - Servicii de Curatenie in Bucuresti si Ilfov

Servicii profesionale de ceruire, impermeabilizare

Mentinerea suprafetelor de marmura de pe proprietatea dumneavoastra reflecta o imagine profesionala pentru clientii dvs. Traficul mare, murdaria, grasimea, poluarea si lipsa unei întretineri corespunzatoare pot contribui la deteriorarea dramatica si îmbatrânirea precoce a marmurei. Solutiile noastre de întretinere a marmurei sunt special proiectate pentru a adauga durabilitate si luciu suprafetelor din marmura sau granit.

Ceruire marmura
 
Ceara are rolul de a proteja pardoseala de marmura, granit sau calcar împotriva eventualelor zgârieturi. În momentul în care apar zgârieturi sau chiar si matuirea suprafetei, se înlatura stratul de ceara existent si se aplica un strat nou de ceara, astfel suprafata placata cu marmura, granit sau calcar isi pastreaza luciul initial.


 

Cristalizare marmura
 
Marmura este în general tratata prin sistemul plumbuirii care consta în slefuirea suprafetei, adaugând în ultimele faze ale slefuirii oxalat de plumb pentru a spori luciul rezultatului final. Stratul de plumb al suprafetelor uzate este problematic iar solutia acestei probleme o reprezinta cristalizarea, o operatiune chimico-fizica destul de simplu de efectuat care permite obtinerea urmatoarelor rezultate:

cresterea luciului;
face ca suprafata sa devina rezistenta la actiunea acizilor;
împiedica/ încetineste penetrarea murdariei lichide;
îndeparteaza microabraziunile.
Cristalizarea reprezinta o transformare moleculara a aspectului superficial al pardoselii. Ceea ce nu se poate pretinde de la aceasta metoda este eliminarea zgârieturilor si inciziilor, mai putin a celor usoare, superficiale. Pe lânga marmura se mai pot trata si pardoseli de travertin, paladin sau granit.
Cu scopul de a desfasura aceasta procedura în conditii optime, este absolut necesar ca pardoseala sa fie complet uscata, curata si fara reziduri de ceara. Daca stratul superficial al marmurei, expus la uzura, prezinta un aspect poros sau prezinta incizii profunde, este necesara o slefuire a pardoselii cu discuri diamantate montate pe monoperie.


 

Impermeabilizare marmura
Indiferent daca ati ales marmura, granit, travertin sau piatra naturala pentru amenajarea casei sau gradinii, important este sa cunoasteti modul de protejare pe termen lung a acestor materiale. O solutie mai mult decât necesara o reprezinta impermeabilizarea, un tratament chimico-mecanic, în urma caruia materialul tratat devine impermeabil, complet sau partial, la apa (respectiv uleiuri), în functie de cantitatea si tipul de impermeabilizant folosit. Aceasta operatiune se poate executa pe orice tip de piatra, fie ca este vorba de suprafete orizontale sau verticale, montate la interior sau la exterior. Este un tratament usor de executat si ieftin, care va scuteste de multe batai de cap.

Galerie foto
  • ...