Institutul Francez - Cursuri limbi straine

Despre noi

În prezent, în fiecare dintre filialele sale, IFR  propune cursuri de franceza, primeste si îndruma studenti doritori sa studieze în Franta, organizeaza evenimente culturale si dezvolta actiuni de cooperare între România si Franta. Activitatile sale sunt structurate pe trei axe principale: promovarea limbii franceze în scoli, universitati si în medii profesionale; difuzarea culturii si creatiei artistice franceze si sustinerea dezvoltarii cooperarii franco-române.

IFR este un centru lingvistic dinamic, singurul autorizat de catre Ministerul francez al Educatiei sa elibereze certificari internationale (diplome DELF-DALF, TCF) si de catre Camera de Comert si Industrie din Paris (chambre de commerce et d’Industrie de Paris) pentru diplome DFP si TEF. En 2020, peste 5.000 persoane s-au înscris la diverse cursuri de limba la distanta sau cu prezenta fizica.

IFR joaca un rol important în peisajul cultural român prin organizarea anuala de evenimente culturale si artistice: expozitii, întâlniri literare, conferinte si concerte.

Mediatecile IFR detin aproape 65.000 documents fizice si resurse online care pot fi accesate pe platforma Culturethèque.

La Bucuresti, IFR gazduieste cinematograful Elvire Popesco, care, datorita unei bogate oferte de filme franceze si europene incluse în programarea sa, este una dintre cele mai apreciate scene cinematografice din România.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0374125200
Bd. Dacia, nr. 77, sector 2, Bucuresti
Distribuie