Creditcoop - Banca Centrala Cooperatista Bucuresti

Despre noi

Bancile cooperatiste din reteaua CREDITCOOP au un loc bine conturat in peisajul bancar din România si, cu toate ca, in ultimii ani, au trecut printr-un amplu proces de transformari si modernizari, ele si-au pastrat identitatea, functionând, de-a lungul a peste 150 de ani de existenta, in mai multe forme de organizare si sub diferite denumiri. Ele sunt entitati bine organizate, cu o raza proprie de operare, cu statute proprii, care trebuie sa respecte prevederile legale, precum si reglementarile emise de Banca Nationala a României si Banca Centrala Cooperatista.  

 

In indelungata lor existenta, bancile cooperatiste au respectat principiile cooperatiste, statuate la nivel international, respectiv sunt constituite ca asociatii de persoane fizice, unite voluntar, in scopul indeplinirii nevoilor si aspiratiilor lor comune, de intrajutorare amembrilor asociati, iar hotarârile adunarilor generale se iau democratic, pe baza principiului un om - un vot. Acestea au statut de afiliate la Banca Centrala Cooperatista si sunt deservite, din punct de vedere al activitatii financiarbancare, de 18 agentii ale CREDITCOOP, repartizate judicios in teritoriu.

 

Banca Centrala Cooperatista coordoneaza activitatea bancilor cooperatiste, pentru care emite reglementari obligatorii, le supravegheaza din punct de vedere prudential, le controleaza si le reprezinta interesele in relatia cu institutiile statului si alte organisme.

Galerie foto
  • ...