Cosmopolitan Design Invest - Constructii piscine Arges

Torcretare beton

Tehnica betonului torcretat consta în plasarea de beton prin pulverizare de unei mixturi de materiale, sub forma lichida sau solida, prin intermediul unui furtun, utilizând aer comprimat.Torcretarea este un procedeu tehnologic folosit, in prezent, pe scara larga in constructii, in special la structuri ce se doresc a fi cat mai puternice si care sa dainuie cat mai mult timp, cum este cazul consolidarilor de bazine, constructia de piscine. Primul impact pe care il va avea folosirea tehnologiei de torcretare a betonului va fi productivitatea. Viteza de lucru este incomparabil mai mare fata de solutia manuala.

Mecanizarea procesului implica utilizarea unui material de lucru a carui granulatie si compozitie trebuie sa fie perfect adaptata tehnologiei, prin urmare umplerea rezervorului trebuie sa se realizeze cu beton sau cu un mix uscat preparate la centrala pentru betoane.

Pasii de lucru pe care tehnolgia de torcretare beton ii implica sunt in mare parte sustinuti de instalatia mecanizata de torcretare. Acest utilaj este construit special si are utilizare exclusiva. Procesul de torcretare va tine cont de urmatoarele etape.

  • Verificarea alimentarii utilajului cu tensiune electrica si apa.
  • Verificarea presiunii aerului in recipientele de compresie.
  • Verificare in gol a presiunii la capul duzei de improscare.
  • Asigurarea materialului in cantitate suficienta pentru sectiunea aflata in lucru.
  • Alimentarea continua a cuvei cu material umed sau uscat.
  • Proiectarea continua a betonului, mortarului sau pulberei uscate spre tinta.
  • Curatarea imediata a echipamentului cu jet de apa pentru evitarea intaririi materialului in cazul torcretarii umede.

Un alt avantaj este faptul ca durata de executie este mai scurta si garantia calitatii piscinelor construite este de zeci de ani.

Constructiile de piscine torcretate sunt incredibil de durabile si pot da piscinei dvs forma  dorita. Se zideste un zid de caramida care va reprezenta stratul suport si totodata va da forma piscinei. Peste acesta se impleteste o armatura de fier beton peste care se “proieteaza betonul cu ajutorul instalatiei de torcretare. Betonul torcretat este extraordinar de dens, mult mai compact,  rezistent atat la presiunii negative cat si pozitive ale apei.

Versatilitatea oferita de torcretare inseamna mai mult decat capacitatea de a crea o serie nelimitata de forme. Beneficiarii pot alege dintr-o varietate de finisaje pentru peretii si fundul piscinei astfel incat aceasta sa se incadreze perfect in cadrul natural. Gresia portelanata sau mozaicul ofera un aspect inedit ce imbogatesc intreg peisajul din gradina dvs.

Constructia unei piscine torcretate este printre principalele optiuni ale proprietarilor la momentul actual si asta datorita frumusetii,  durabilitatii, respectiv impermeabilitatii acestora.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0743118069; 0756313796
Calea Craiovei, nr. 58, Pitesti, judetul Arges
Distribuie