Olaru Roxana Alina, Cabinet Individual de Psihologie Bucuresti

Recuperare de limbaj

Recuperarea limbajului presupune nu numai programul de ortofonie, ci si o consiliere psihologica a clientului si familiei acestuia.

Programul de ortofonie consta in prima faza intr-o testare pentru a se vedea la ce nivel este clientul, apoi la stabilirea obiectivelor, atat din partea specialistului, cat si din cea a clientului si a familiei acestuia.

Programul de recuperare a limbajului va fi individualizat fiecarui client in parte, fiind reactualizat la fiecare sedinta in functie de progresele constatate.

In ceea ce priveste consilierea psihologica, aceasta consta in a vorbi clientului (fie verbal, dar si nonverbal - prin mijloace si tehnici creativ-expresive pentru a facilita comunicarea) si in a-l ajuta sa-si inteleaga trairile emotionale si sa isi depaseasca anumite greutati.

Asistarea acordata familiei clientului poate fi facuta individual sau intr-un grup de suport.

In cadrul grupurilor de suport se va vorbi despre dificultatile prin care trec membrii familiei, despre cat de greu este ca dintr-o data cel drag sa nu mai poata sa fie activ, sa nu mai poata sa vorbeasca, despre frica de a-l pierde, despre cum iti poti pierde speranta ca s-ar mai face bine vreodata, despre cum e sa nu mai ai energie sa faci fata situatiei si alte asemenea framantari.

Grupul poate oferi atat sprijin, pentru ca si ceilalti trec prin situatii similare, dar si exemple care sa reliefeze modul lor de a face fata acelor probleme.

In grup nimeni nu va fi judecat si pus la zid, ci ajutat sa isi dea mai bine seama de ce probleme are, sa le inteleaga si apoi sa isi gaseasca strategii noi de solutionare a acestora.

Costul unei sedinte este de 100 de lei si dureaza o jumatate de ora.

Sedintele cu membrii familiilor se vor programa individual, costul fiind de 100 de lei si dureaza o ora. Intalnirile grupului de suport dureaza 2 ore, costul fiind de 35 de lei pe ora.

Galerie foto
  • ...