Concept Garden, Bucuresti - Amenajari gradini, acoperisuri verzi

Acoperisuri verzi

Acoperisurile verzi reprezinta un concept nou in Romania, imbratisat cu entuziasm de echipa noastra pentru beneficiile garantate de acesta, precum: o buna izolare termica a locuintelor si, deci, reducerea consumului de energie, filtrarea CO2-ului si impuritatilor din aer, captarea si utilizarea apelor meteorice, transformarea unor spatii altfel neutilizate in oaze de verdeata si, nu in ultimul rand, pentru aspectul estetic. Fie ca este vorba despre o suprafata plana sau inclinata, utilizam solutii si materiale special concepute pentru inverzirea acoperisurilor si teraselor, ce nu afecteaza structura sau integritatea constructiilor.

Acoperisul verde sau “green roof” pare un concept extrem de nou si inovator, dar, ca cel de locuinta ecologica, reprezinta in fapt o intoarcere inr-un trecut in care viata omului se desfasura mult mai aproape de natura. Daca in trecut acoperisurile verzi rezultau in urma costructiei anumitor tipuri de locuinte, precum bordeiele, sau din necesitatea camuflarii asezarilor, astazi ele reprezinta una dintre cele mai usor de implementat si mai estetice solutii de regenerare a marilor centre urbane.

In mijlocul unui oras, de obicei, cat se vede cu ochii exista doar constructii de fier, beton si sticla, care in perioada verii sunt, in mare parte, responsabile pentru canicula urbana. Printre aceste cladiri se regasesc, insa, si diversele tipuri de locuinte, fie ca sunt blocuri de apartamente sau case, in care locuiesc majoritatea celor care fac parte din populatia unui oras. Cei care stau la bloc sunt mult mai expusi conditiilor nefavorabile din perioadele extreme ale anului, iarna si vara, dar si cei care locuiesc in propria lor casa au parte de aceleasi neplaceri. 

Cei care stau la casa, insa, au in proprietate intreaga cladire, deci au o decizie mult mai mare fata de cei care locuiesc intr-un bloc de locuinte, si isi pot rezolva toate problemele legate de clima prin instalarea de acoperisuri verzi. Ce presupun aceste acoperisuri verzi?

Pe scurt, acoperisurile verzi sunt cele care protejeaza si infrumuseteaza cladirea, iar aici, la Arta Gradinilor, ne asiguram ca toti clientii nostri vor avea parte de un proiect complex si cat se poate de prietenos cu mediul. Cei care ne acceseaza serviciile pot observa in portofoliul nostru modul in care arata un astfel de proiect care implica acoperisuri verzi, iar contactandu-ne pot afla mai multe despre procedura prin care construim diversele tipuri de acoperis verde. 

 

Galerie foto
  • ...