Clubul Reparaciosilor - Service laptop Bucuresti

Reballing sau inlocuire cipuri north/south/video

Placa de bază, aşa cum îţi explicam şi în alt articol este poate cea mai importantă componentă a calculatorului tău. Pe lângă unele defecţiuni clasice pe care le poate suferi, mai există una specială, a cărei reparaţie este însă foarte dificilă. Ca să o repari, placa de bază va trebui să treacă fie printr-un proces de reballing, fie i se vor înlocui unul dintre cipurile north, south sau video, după caz.

Aceste cipuri, la fel ca alte componente, sunt ataşate plăcii de bază. Înlocuirea cipurilor nu este similară cu înlocuirea unei baterii într-o lanternă, aşa că dacă ai probleme cu placa de bază, Repărăcioşii ţin azi deschis până târziu pentru tine.

De ce reballing-ul nu poate fi home-made?

Fiecare dintre aceste cipuri este lipit în felul său pe placa de bază printr-un sistem special, şi anume o matrice de biluţe foarte mici, care unui ochi neavizat i-ar semăna cu un joc vechi de mozaic din copilărie. Doar că aici nu e la fel de simplu ca atunci când alegeai biluţele după culori şi le puneai pe tablă ca să desenezi o plantă, ci există reguli specifice.

Reparaţia plăcii de bază are, în cazul acestui tip de defecţiune, patru etape care necesită calm, răbdare, îndemânare şi experienţă: desprinderea cipului north, cipului south sau cipului video  de pe placă, curăţarea biluţelor de pe placă, refacerea plăcii cu bile noi şi reataşarea cipurilor la placa de bază.

Galerie foto
  • ...