Clinica Dr. Barbu- cabinet stomatologic-Bucuresti

Anestezie generala

indicaţii

Anestezia generală, în stomatologie, este utilizată atât la adulţi, cât şi la copii, pentru operaţii complexe, în special pentru intervenţiile care ţin de chirurgia orală şi maxilo-facială sau în cazurile de fobie dentară extremă sau la pacienţii cu nevoi speciale.

Aceasta este o procedură susţinută de un medic anestezist (medic specialist ATI), deoarece este necesară monitorizarea permanentă a funcţiilor vitale ale pacientului.

Nu este indicată pentru intervenţii simple sau în cazul pacienţilor cu boli sistemice grave sau anomalii de constituţie.

administrare

Anestezia generala in stomatologie poate fi de scurta durata, administrata pe cale inhalatorie, intravenoasa sau mixta, precum si de lunga durata, pacientul fiind intubat, deoarece nu poate respira eficient singur. Substantele morfinomimetice utilizate in anestezia generala au rolul de a circula prin sange spre creier, unde intrerup semnalele dureroase. Somnul profund este indus de substante precum barbiturice, ketamina, etomidat, diprivan, introduse intravenos, sau prin inhalare de protoxid de azot si oxigen.

Înainte de anestezia generală – Aceasta procedură necesită o examinare clinică a pacientului, pentru a depista eventuale probleme de sănătate incompatibile cu anestezia generală. Pacientul nu trebuie să consume lichide şi alimente cu 6 ore înainte de intervenţie; regula generală este fără alimente solide începând cu miezul nopţii precedente. În caz contrar există riscul penumoniei prin inspiraţie.

După anestezia generală – sunt posibile efecte secundare, cum ar fi ameţeala, greaţa, somnolenţa şi pierderea abilităţii de coordonare. Realuarea activităţii poate avea loc odată cu dispariţia simptomelor. După intervenţie este importantă hidratarea şi medicaţia analgezică indicată de stomatolog. Pacientul este bine să fie însoţit la plecarea din cabinet.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0219155
Str. Alexandru Constantinescu, nr 6, sector 1,
Distribuie