Alegria - Clinica de psihiatrie si psihoterapie Bucuresti

Psihiatrie adulti

Psihiatria este o ramura a medicinei care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul si reabilitarea persoanelor cu boli mintale. Psihiatria difera de psihologie prin faptul ca psihologia se ocupa cu studiul omului în toate ipostazele sale, pe când psihiatria se ocupa doar de omul cu probleme (emotionale,comportamentale,etc). 
Când e momentul sa apelezi la un medic psihiatru?
Tulburarile psihice si bolile mintale influenteaza aproape toate aspectele vietii unui pacient, functiile fizice, comportamentul, afectivitatea, perceperea realitatii, relatiile interumane, sexualitatea, munca si timpul liber. Asadar, necesita solicitarea unui ajuto specializat imediat. Iata care sunt câteva din situatiile în care este necesar sa apelezi la un medic psihiatru:
functii psihice dereglate - probleme de atentie, memorie, capacitatea de judecare
incapacitatea generala de derulare în conditii normale a vietii de zi cu zi
tulburari de tipul adictiilor - droguri, tutun, alcool, jocuri de noroc, sex etc.
depresie severa
gânduri suicidare sau de ranire a propriei persoane
tulburari severe de somn
anxietate cronica
Delimitarea manifestarilor psihice morbide de starea ,,normala” nu este usoara si se realizeaza prin tehnici de examinare psihiatrica. Tratamentul psihiatric efectiv este compus din doua parti: tratamentul medicamentos si psihoterapie. Este important de stiut ca nu în fiecare caz este recomandat un tratament medicamentos, ci sedintele de psihoterapie pot fi suficiente.

Galerie foto
  • ...