Psiho-Armonie - Centrul de Consiliere Psihologica, Psihoterapie si Dezvoltare Personala Bucuresti

Psihoterapie de cuplu

Terapia de cuplu se adreseaza tuturor celor care sunt interesati sa isi imbunatateasca relatia de cuplu, sa aduca o schimbare benefica sau sa ia o decizie pentru viitor.

    Viata de cuplu a zilelor noastre a suferit numeroase modificari. Partenerii unui cuplu sunt supusi schimbarilor continue, atat in afara cuplului cat si in interiorul lui. De multe ori, aceasta dinamica poate duce la o asa-zisa "criza a cuplului". Astfel putem vorbi de:
  • conflicte verbale sau fizice, insotite sau nu de ganduri de separare, de pierdere a dorintei sexuale
  • probleme/disfunctii sexuale aparute inainte sau dupa nasterea copiilor
  • teama de separare/divort sau nevoia de independenta (senzatia ca celalalt e prea intruziv, ne sufoca, e prea gelos etc)

Astfel de situatii dezagreabile produc instabilitate in cuplu, partenerii sunt confruntati cu despartirea sau cu separarea emotionala ("locuim in aceeasi casa, dar nu mai avem nimic unul cu celalat").

De aceea e necesara interventia unui terapeut. Acum se poate alege, daca doar unul dintre parteneri vine in terapie sau vin amandoi. Insa ceea ce ofera in plus terapia de cuplu, prin tehnici specifice din psihoterapia de cuplu si familie, este tocmai armonizarea dinamicii vietii de cuplu, in acelasi timp. Partenerii lucreaza impreuna, vin la terapie impreuna si au sansa sa se redescopere sau sa-si reorganizeze viata prin participare egala la procesul schimbarii. Ceea ce inseamna atat descoperirea si folosirea mai multor resurse, cat si punerea lor in comun.

 

Insa acolo unde vorbim de probleme, vorbim si de solutii...

Galerie foto
  • ...