Clinica Life-Med-Bucuresti

Servicii Medicina muncii

Medicina muncii este specialitatea medicala care studiaza relatia om-munca, adaptarea omului la munca si adaptarea muncii la persoana care o efectueaza. Serviciul nostru de medicina muncii , in conformitate cu Hotararea de Guvern nr. 355 / 2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor, asigura efectuarea: - controlului medical la angajarea in munca;

- controlului medical de adaptare;

- controlului medical periodic;

- controlului medical la reluarea muncii.

 

Obligatiile angajatorilor Art. 5.

- (1) Angajatorul trebuie sa se afle in posesia unei evaluari a riscului asupra sanatatii lucratorilor.

(2) evaluarea riscului asupra sanatatii se actualizeaza daca s-au produs schimbari semnificative din cauza carora evaluarea ar fi depasita sau atunci cand rezultatele supravegherii sanatatii o impun.

Art. 6 - Angajatorii din orice domeniu de activitate, atat din sectorul public, cat si din sectorul privat, sunt obligati sa respecte reglementarile in vigoare privind supravegherea sanatatii lucratorilor.

Art. 7. - Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

Galerie foto
  • ...