Clas Cont Expert - Contabilitate, consultanta fiscala, salarizare si personal, Bucuresti

Contabilitate Fonduri Europene

Oferim servicii contabile societatilor care acceseaza fonduri europene si, de asemenea, oferim suport pentru obtinerea certificatelor de nedeductibilitate in scopuri TVA.

PROIECTE CU FINANTARE DIN FONDURI EXTERNE NERAMBURSABILE

Alocarea de fonduri nerambursabile din partea statelor donatoare, Norvegia, Islanda si Liechtenstein, reprezinta o resursa importanta pentru dezvoltarea economiei si a societatii românesti.

Aceasta finantare a condus la asigurarea de pozitii distincte în clasificatia bugetara, necesare pentru reflectarea granturilor acordate de statele donatoare dar si a cofinantarii publice în bugetele si anexele acestora aferente ordonatorilor de credite cu rol de operatori de program, precum si pentru cuprinderea în buget a proiectelor ce se implementeaza prin cele doua mecanisme financiare Spatiul European si norvegian 2014-2021.

Pentru evidentierea granturilor si a cofinantarii publice în contabilitate, institutiile publice, în calitate de promotori de proiecte, trebuie sa atribuie conturi contabile analitice distincte.

Prefinantarea încasata în contul subventiilor se va înregistra ca o datorie (contul 462 „Creditori diversi”), deoarece, de cele mai multe ori, subventiile nu au caracter gratuit, încasarea contravalorii lor fiind conditionata de îndeplinirea anumitor obligatii.

Galerie foto
  • ...