Cartea cu Povesti - Gradinita Bucuresti

Oferta educationala

Personalul didactic este alcatuit din persoane dedicate acestei meserii cu multa experienta si studii de specialitate (educatoare absolvente de liceu pedagogic si/sau facultatea de limbi straine/psihologie). Personalul auxiliar a fost atent selectat pentru a putea raspunde tuturor necesitatilor copiilor: medic, asistent medical, psiholog, logoped, profesor de muzica, limba germana si limba engleza.

Gradinita Cartea cu Povesti pune un accent deosebit pe dezvoltarea psiho-emotionala a copiilor. Astfel, gradinita dispune de psiholog permanent care va face evaluari periodice gratuite fiecarui copil in parte.

In plus, psihologul va discuta saptamanal cu parintii in privinta dezvoltarii si progreselor copiilor in urma rapoartelor primite de la educatori.

Grupele sunt formate din aproximativ 10 copii pentru a permite educatoarei sa se apropie de fiecare copil in timpul/cadrul activitatiilor desfasurate, astfel incat sa-i fie cunoscute nevoile, dificultatile si modalitatea preferata de invatare a copilului, tinand cont de faptul ca educatoarea este cea care se adapteaza copilului si nu invers.

De asemenea, toate activitatile sunt adaptate varstei si cerintelor de dezvoltare ale copiilor.

De exemplu, la grupa mica avem in vedere nevoile copilului mic de ordine si rutina, dificultatile in achizitia limbajului, incurajand procesul natural de comunicare si nevoia de miscare (copilul are o nevoie naturala in a explora si invata miscandu-se).

La grupa mijlocie apare interesul copilului pentru a clasifica mediul si lumea, cat si dorinta sa de aventura, de explorare in afara familiei si a salii de clasa, ceea ce ii permite stabilirea primara a contactelor sociale (inca nu se joaca cu ceilalti, ci mai degraba alaturi de ceilalti).

Copilul de grupa mare are deja abilitatea de a stabili contacte sociale cu ceilalti, jocul in echipa inlocuind jocul individual. Copiii elaboreaza jocuri si interactiuni din ce in ce mai complicate si creative.

Fiecare grupa are sala proprie, cu dotari specifice varstei, ceea ce le permite sa invete, dar sa se si joace.

Pe langa programele educative clasice, Gradinita Cartea cu Povesti ofera urmatoarele cursuri optionale:

  • Dansuri
  • Pictura
  • Logopedie
  • Engleza intensiv
  • Germana
  • Balet
  • Inot
Galerie foto
  • ...