City Cad - Cadastru si Topografie Bucuresti si Ilfov

Certificatul energetic

Certificatul energetic este un document care are ca scop indicarea performantei energetice a unui imobil si este OBLIGATORIU pentru cladirile nou-construite sau pentru cele existente, in cazul efectuarii unei tranzactii imobiliare sau contractarea unui credit bancar. Daca te afli intr-una dintre situatiile descrise mai sus, noi te putem ajuta atat cu servicii de evaluare energetica precum CERTIFICATUL ENERGETIC sau AUDITUL ENERGETIC, dar si cu servicii de CADASTRU SI TOPOGRAFIE, mai ales ca acestea din urma sunt si ele obligatorii in majoritatea situatiilor in care este necesar certificatul energetic.

Afla mai multe detalii pe energeticbucuresti.net

Ce este certificatul energetic?

Certificatul energetic sau, mai corect, certificatul de performanta energetica, este un document care se intocmeste de catre un auditor energetic in urma evaluarii unui imobil, in scopul de a indica performanta energetica a acestuia.

Certificatul energetic cuprinde valori despre nivelul de protectie termica al cladirii si a eficientei energetice a instalatiilor de incalzire interioara, de ventilare/climatizare, de preparare a apei calde de consum si de iluminat, in scopul determinarii consumurilor e energie primara si finala, inclusiv din surse regenerabile de energie, precum si cantitatea de emisii in echivlent CO2. Tinandu-se cont de consumul de energie, se pot estima astfel costurile de inretinere si utilizare a spatiului.

Certificatul energetic ajuta la evidentierea punctelor slabe din punct de vedere energetic, putand fi un punct de plecare in intocmirea unui plan de renovare. Acesta vine insotit de recomandari de reducere a costurilor, prin reducerea consumului de energie.

Galerie foto
  • ...