Atelier Bonsai, Bucuresti - Comercializare si ingrijire bonsai

Atelier Bonsai

Atelier Bonsai s-a nascut dintr-o pasiune reala pentru lumea aceasta uneori magica a arborilor si a cultivarii lor in miniatura, dar si dintr-o necesitate. Ca multe alte lucruri bune, bonsai a patruns timid in Romania si de multe ori prezentat eronat sau trunchiat. Putine informatii reale, multe mituri, aproape 0 posibilitati de achizitie de material start-up sau unelte.

Toti avem in case plante ornamentale. Ei bine, bonsai depaseste de multe ori conditia de planta ornamentala. Iar uneori chiar devine arta.Nu e simplu si nu se intampla repede. Cei mai multi dintre noi nu vor crea niciodata o capodopera. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne jucam, sa cunoastem, sa citim, sa simtim, sa visam si… sa ne straduim sa fim creativi. Drumul e la fel de frumos ca destinatia.Exercitiul in sine nu poate fi decat benefic. Este ca o joaca de copil, doar curiozitate si placere. Cele cateva ore pe an dedicate unui bonsai sunt de fapt ore dedicate exclusiv si intr-un mod placut, noua.

Bonsai este un act de creatie, este modelarea si sculptarea unei materii vii, intr-o continua schimbare. Este o interactiune intre imaginea din mintea modelatorului si caracterul arborelui. E nevoie de cunostinte dar si de un ochi artistic. Ambele se pot dezvolta in timp.

Un lucru pe care l-am constientizat cu ajutorul acestor copacei este cat de limitat e timpul meu comparativ cu al lor. Si cat de important e sa ma bucur de el. Toti stim asta dar sunt momente cand si constientizam, simtim si intelegem. Iar ei imi reamintesc asta in permanenta.

Sunt Sabin Lupu.

Pasiunea mea pentru bonsai implineste 10 ani. Ani de citit, de vazut mii de clipuri, de cautari de materiale stiintifice prin care sa inteleg de ce unele lucruri se fac intr-un fel si nu altfel. Ani de erori, de fortat modelarea unui arbore pana chiar la pierderea acestuia :(.Asiaticii spun despre europeni si americani ca nu vor putea crea niciodata bonsai asa cum o fac ei pentru ca nu pot fi suficient de cruzi in modelare. Nu pot impinge unghiurile sau curburile la un nivel spectaculos.

Si am inca multe de invatat.Dar cat stiu acum incerc sa pun in practica pe copacelul care va ajunge la tine acasa. E un start-up. Poate ca multi arata ciudat initial. E imposibil ca un bonsai sa nu fie urat initial pentru a putea fi frumos. Din ce in ce mai frumos.

Am ales sa-mi schimb viata radical si sa fac dintr-o pasiune o profesie. Activitatea mea poate fi de 10 ore pe zi dar cu toate astea nu muncesc nicio secunda. Totul e placere. Iar cand faci ceva din pasiune, e foarte probabil sa iasa un lucru bun din mana ta.

Asa ca va astept sa deschideti “usa” Atelier Bonsai. Ma bucur daca pot raspunde intrebarilor voastre. Oricand.

Galerie foto
  • ...