Danobby Dent-cabinet stomatologic-Bucuresti

Paradontologie

Reprezinta disciplina care se ocupa de tratarea afectiunilor tesuturilor de sustinere a dintilor in oasele maxilare . In popor termenul general care defineste aceste afectiuni este"parodontoza". Trebuie mentionat ca "vaccinurile magige" pe care le solicita majoritatea pacientilor au rol ajutator si nicidecum determinant in terapia bolii.

Primele semne care ingrijoreaza pacientii sunt: inflamatia gingiilor , singerarea acestora la periaj si ulterior spontan, senzatia de tensiune, mobilitatea dentara progresiva pe parcursul evolutiei bolii mergind pina la scoaterea cu mina de catre pacient a dintilor afectati ,ineficienta masticatorie cu toate efectele consecutive in stadii mai avansate ale bolii .Consecintele acestor afectiuni (exista o mutime de forme clinice) sunt mult mai grave decit pierderea dintilor.

Osul in care sunt implantati dintii este afectat grav de aceste boli si ajunge sa se "subtieze" astfel incit devine extrem de dificila inserarea implantelor, facind necesare tehnicile chirurgicale de augumentare osoasa. Impactul estetic, functional, social, psihic, al pierderii dintilor este incomensurabil pentru pacient. Tratamentul este complex si de durata, necesitind hotarire din partea pacientului si pregatire temeinica a medicului .

Galerie foto
  • ...