Best White Dent - cabinet stomatologic -Bucuresti

Tratament de canal. Endodontie

Cariile dentare, tratamentele stomatologice repetate sau traumatismele pot afecta pulpa dentara, ducând la o inflamatie ireversibila a acesteia numita în limbaj de specialitate pulpita si ulterior la moartea ei - necroza pulpara.

 Aceste afectiuni dentare produc dureri puternice spontane de durata variabila care netratate se intensifica. În cazul necrozei pulpare durerea poate sa lipseasca, infectia bacteriana extinzându-se la nivelul tesuturilor din jurul dintelui si a oaselor maxilare ducând la abcese dentare.

 Infectia dentara poate sa apara si în cazul tratamentelor stomatologice incorect efectuate, unde extirparea nervului si obturatia radiculara nu s-a facut în mod corect. În aceste cazuri apare o inflamatie a tesuturilor si a osului din jurul dintelui, numita parodontita apicala, caracterizata prin durere la presiune, inflamatie gingivala, durere  spontana ce poate evolua pâna la abces dentar.

Tratamentul endodontic presupune indepartarea tesutului vasculo-nervos (viu sau necrotic) din interiorul dintelui sau îndepartarea unei  obturatii de canal incorecte, dezinfectarea canalului radicular, largirea mecanica a canalului radicular si obturatia canalului radicular (umplerea si sigilarea canalului radicular cu gutaperca si pasta pentru sigilat).

Galerie foto
  • ...