Beautiful Minds - Gradinita Bucuresti

Despre noi

Gradinita Beautiful Minds este autorizata ARACIP prin  Ordinul 5409/31.08.2020  si  are ca scop crearea unui mediu prietenos pentru copii, in care se pune accent pe dezvoltarea imaginatiei prin activitati creative si promovarea unui stil de viata sanatos. 

Beautiful Minds  promoveaza un  sistem de educatie in centrul caruia   sta imaginea copilului, care nu este considerat un vas gol ce trebuie umplut cu informatii, ci mai degraba este vazut ca fiind plin de potential, competent si capabil sa-si construiasca propriile teorii.

Copiii sunt vazuti drept capabili, curiosi, plini de cunostinte, potential si interesati sa cunoasca lumea din jur.

Deoarece copiii sunt unici, invata si percep lumea in mod diferit este esential sa li se puna la dispozitie diferite moduri de a invata, de a se misca si de a intelege. Copiii trebuie sa aiba nenumarate oportunitati pentru a se exprima, ei trebuie incurajati sa comunice cu natura, sa o descopere si sa invete cu ajutorul acesteia.

Astfel, abordarea noastra este usor diferita de metodele traditionale  de educare a copiilor, se axeaza pe art terapie, activitatile noastre ating aproape toate ariile de interes de la arta, creatie, actorie, modelaj, viata practica, educatie sanitara si despre alimentatie, stiinta, literatura si nu in ultimul rand matematica.

Gradinita  este localizata pe Soseaua Gheorghe Ionescu Sisesti, foarte aproape de intersectia cu Ion Ionescu de la Brad, intr-o locatie cu vedere la lacul Straulesti , intr-o cladire cu camere foarte spatioase  (25-40 mp fiecare clasa) si cu o curte de 2,500 mp.

Fiecare clasa pastreaza zonele specifice abordarii noastre (zona de activitati si zona de joaca si relaxare) .

Localizarea excelenta in proximitatea aeroportului Baneasa, a Padurii Mogosoaia, a cartierelor Bucurestii Noi-Pajura si Chitila  dar si accesul  facil, face ca Beautiful Minds  sa  fie alegerea perfecta pentru parintii care lucreza in zona de Nord a Bucurestiului  sau care locuiesc in Nord si intra in oras prin zona Mogosoaia, Baneasa sau Chitila si care isi doresc ca micutii lor sa se bucure de aer curat, mult timp petrecut in natura dar care isi doresc si o alta abordare pentru educatia copiilor lor, un loc in care copiii sunt respectati si unde adultul nu face abuz de putere in fata copiilor.

Beautiful Minds foloseste natura si activitatile practice pentru a pastra vie imaginatia copiilor si pt a le dezvolta increderea in sine pregatindu-i in acest mod pentru anii de scoala.

Beautiful Minds nu este un loc unde copiii sunt doar supravegheati, ci aici  comunicam permanent cu ei, ii antrenam in discutii, ii provocam sa isi puna intrebari si sa gaseasca raspunsuri.

Copiii se pot bucura de o gradina senzoriala  amenajata pentru ei, cu loc de joaca, loc de alergat dar si zona unde copiii se pot relaxa in hamac sau pot lua gustarea la masuta special aranjata pentru acestia.

Curtea a fost amenajata asa incat sa ofere siguranta pentru copii, dar sa le ofere si distractie acestora.

Aceasta este impartita in 3 zone ( parcarea si spatiu verde cu flori si brazi , zona locurilor de joaca cu ansamblu tobogane, bucatarie de dimensiuni mari, loc de joaca cu nisip si noroi, o adevarata oaza de explorare  si livada cu pomi fructiferi care contine si o gradina de legume).

Tot in curte am pregatit coltul de stiinta aplicata, unde vom face experiementele umede si mai „murdare” dar foarte apreciate de copii.

Curtea  noastra va avea toate elementele din gradina bunicii de care si copiii crescuti in Bucuresti ar trebuie sa se bucure ( aer curat, umbra, pomi fructiferi , iarba, flori, gradina de legume de mari dimensiuni dar si  o mica ferma cu iepuri si rate la care se alatura ariciul Maya, melci africani si o broasca testoasa ).

Conform abordarii  Reggio Emila activitatile sunt impartite pe ateliere si se repeta zilnic, saptamanal sau lunar in functie de complexitatea acestora.

Atelierele gradinitei acopera toate ariile de interes pentru copii de la notiuni elementare din viata practica, continuand cu invatarea notiunilor de matematica prin activitati practice, ateliere de gastronomie unde copiii sunt invatati sa isi pregateasca singuri o gustare dar si sa contribuie la pregatirea unui desert, clubul de actorie (dispunem de propriul teatru de papusi  unde copiii sunt atat regizori cat si actori)  etc.

Observam copiii si lucram la alungarea temerilor si consolidarea respectului de sine.Nu pedepsim si nu oferim  alta recompensa decat recunoasterea meritelor.

Incurajam lucrul in echipa si in acelasi timp dezvoltam  increderea copiilor de a reactiona si de a-si spune propriile idei inr-un cerc de copii . De aceea  la proiectele noastre  se lucreaza in grupuri si nu individual.

Prin principiile in care credem dorim sa:

oferim copiilor un loc in care acestia pot sa descopere si sa invete din propria experienta.
oferim in grupuri mici si mari experiente unde copiii sa poata sa isi spuna ideile, sa se exprime fara teama, sa cerceteze singuri astfel ajutandu-i sa devina independenti si siguri pe ei.
Asa cum stim, uneori si adultilor le este teama sa vorbeasca, sa isi spuna punctul de vedere in public, de aceea  aplicarea  astazi a principiilor  dupa care ne ghidam va contribui la crearea unui adult curajos de maine.

Galerie foto
  • ...