Barca, Restaurant vegetarian - Bucuresti

Despre noi

Restaurant Barca  

Barca, prietenii si hrana vie – poate aceasta sintagma va suna pretentios, dar pentru cine va avea putin timp sa ne asculte ori sa ne citeasca povestea, va intelege ca este una simpla, sincera si argumentata. Va intelege de ce Barca a fost numele potrivit, de ce oamenii, odata ce inteleg conceptul nostru si incep sa il traiasca, incep sa se apropie de ei insisi in primul rand, apoi de cei din jur si mai ales ce inseamna hrana vie pentru ei si pentru starea lor de bine.

De ce un restaurant cu hrana vie? Povestea initiatorului acestui proiect este simpla si usor de confundat cu a multor altora. Respectiv cea a numerosi oameni care ajung sa traiasca o situatie dramatica din cauza sanatatii precare si lupta din rasputeri pentru a o depasi. Poate diferenta o face un dram de vointa, putina cunoastere si multa credinta in Dumnezeu si in speranta ca va fi mai bine. Pe scurt, durerea fizica, psihica, a dus la studiu aprofundat, iar fondatorul restaurantului, nefiind adept al medicamentelor, s-a indreptat catre medicina naturista, cea care parea cea mai importanta, sau singura cale pentru o stare de sanatate mai buna. Aceasta aplecare, un stil de viata corelat obligatoriu cu starea de credinta, eliminarea stresului in masura posibilitatior, prietenii mai vechi si cei mai noi – prieteni de suflet dar si oameni ai bisericii - l-au ajutat sa depaseasca momentul dificil.  

De ce Barca? Numele a venit in mod aproape natural si prea evident ca sa fie o coincidenta. Cu siguranta, stilul de viata pe care restaurantul Barca il propune a fost «barca de salvare» a fondatorului, dar si a multor altora care il adoptasera inainte. Ori, cum cariera acestuia fusese parcursa pe mare, nimeni nu stie mai bine decat un marinar ce inseamna barca de salvare. Este de multe ori sansa la viata, atat pe apa, dar si in alte situatii critice, cand singurele alimente disponibile ramase pe vas sunt cele din barca de salvare.

Calea noastra - Ne-am hotarat asadar sa ne imbarcam la un drum inspirat din sanatate si din dragoste pentru oameni, concretizat intr-un restaurant numit Barca – prietenii si hrana vie, avand alaturi si  Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca. Astfel a prins contur ceea ce la inceput era doar o idee razleata. Ne place sa credem ca restaurantul Barca inseamna mancare sanatoasa dar si locul in care se creeaza o comuniune intre cei care ne calca pragul, pentru a impartasi cu totii din experientele utile pe care le-am trait fiecare si de ce nu, pentru a lega prietenii de durata.

Mai devreme decat ne-am asteptat, am unit o echipa si a luat nastere Barca. Bazat pe concepte natural-vegetariene, avand si o gama de produse bio, meniul restaurantului a venit ca o gura proaspata de aer in inima Bucurestiului, pentru a intari vitalitatea de care are nevoie organismul fiecarei persoane, in agitatia cotidiana.

Preparata fara ajutorul focului, hrana vie se traduce intr-o gama de produse care promit o varietate de arome surprinzator de fine, ce satisfac si cele mai pretentioase gusturi. Pregatite cu pasiune si rafinament, din cele mai proaspete ingrediente, acestea sunt completate cu o larga varietate de sucuri din fructe si legume proaspete, delicioase, pline de viata si sanatate.  

Va asteptam cu drag sa descoperiti o parte dintr-un nou stil de viata, mai sanatos si plin de energie! Sa va imbarcati alaturi de noi intr-o calatorie minunata, intr-o ambianta linistitoare, cu hrana sanatoasa, care va promite momente pline de bucurie si o prietenie de durata!

Pentru evenimentele private, fie petrecute in restaurant sau organizate in alta locatie, va stam la dispozitie cu o varietate de meniuri, special concepute pentru a se adapta tuturor asteptarilor.

Ne gasiti asadar pe strada Leonida nr. 11, in apropierea intersectiei dintre Tunari si Eminescu, unde va asteptam cu drag pentru o masa delicioasa si o vorba prietenoasa. Suntem acolo de luni pana sambata, de la orele 12 pana la 20.30. Iar daca timpul nu va permite, va pregatim totul la pachet. 

Galerie foto
  • ...