Spitalul Clinic de Urgenta prof. dr. Bagdasar Arseni

Cabinetul de Psihologie

Sef de Sectie:

Dr. Virginia Rotarescu  

 

Personal

Virginia Rotarescu  Psiholog

Structura, dotari:Invatamant medical:Cercetare stiintifica:Plan de dezvoltare:Descriere:Cabinetul psihologic raspunde solicitarilor spitalului, intregind echipa terapeutica, intr-o larga paleta de servicii:

1. examinari psihologice in toate sferele functiilor si proceselor psihice (atentie, memorie, procese cognitive, IQ), cu determinari cantitative si interpretari calitative, precum si la nivelul personalitatii.

2. psihodiagnoza, bazata pe studiul si cunoasterea in profunzime a componentelor particulare ale vietii psihice, furnizeaza datele necesare pentru fundamentarea si coordonarea interventiilor de stimulare, optimizare sau corectie dar si diagnosticului diferential.

3. pacientii beneficiaza de consiliere pre- si postoperatorie precum si psihoterapie adaptata fiecaruia, pentru cresterea compliantei la tratament si diminuarea suferintelor. Familia pacientilor este consiliata in situatii de criza pentru regasirea resurselor personale sa le depaseasca.

4. consiliere si psihoterapie specifica adresate victimelor traumatismelor prin diverse agresiuni si accidente.

5. consiliere si psihoterapie dar si antrenament in controlul stresului oferite personalului medical pentru o mai buna eficienta si performanta in activitate si viata personala.

6. hipnoterapie si relaxare, ca interventii cu eficienta imediata sau pentru restructurari la nivelul raportarilor fata de sine, pentru pacientii cu o patologie cronica si scazuta motivatie de participare.

7. in cadrul departamentului de cercetare in neurostiinte, prin studierea aprofundata a diferitelor aspecte de interes stiintific pentru relevarea interdependentelor si interconditionarilor reciproce dintre diferitele functii, procese si stari psihice particulare. 

Galerie foto
  • ...