Awadent-clinica stomatologica- Bucuresti

Servicii chirurgie dentara

Chirurgia dentara reprezinta o procedura medicala care implica modificarea artificiala a dintilor si a oaselor maxilarului sau a mandibulei. Nevoia de chirurgie dentara o decide medicul stomatolog, in urma examenului medical, daca acesta constata ca dintele tau e distrus sau nu mai poate refacut, ai nevoie de un implant dentar sau in cazul in care ai o afectiune dentara care trebuie indepartata.

Cele mai intalnite tehnici de chirurgie orala sunt: extractia dentara; rezectiile apicale; regularizarile crestelor alveolare; gingivectomiile; gingivoalveoloplastiile.

Cea mai frecventa interventie chirurgicala intalnita in stomatologie este extractia dentara. Atunci cand un dinte este foarte distrus si nu mai poate fi refacut sau daca imbolnavirea sa provoaca complicatii, atunci el trebuie extras.

Extracţia dentară este o procedură chirugicala care pe cei mai mulţi dintre oameni îi înspăimântă insa aceste temeri sunt, de cele mai multe ori, nefondate. Extracţiile dentare se realizează sub anestezie locală. Anestezicele locale au rolul de a opri transmiterea stimulilor dureroşi, însă nu şi a celor mecanici, aşa ca singura senzaţie pe care o puteţi resimţi este o uşoară presiune atunci când medicul manipulează instrumentele

Galerie foto
  • ...