Tita & Asociatii - Societate Profesionala de Avocati Bucuresti

Recuperare taxa mediu

Echipa noastra va ofera reprezentare si consulatanta in vederea recuperarii taxei auto platita de catre dumneavoastra statului roman indiferent de modul in care aceasta a fost denumita pe parcursulul anilor (taxa de poluare, timbru de mediu, taxa auto, taxa pentru emisii poluante) .

Societatea noastra parcurge intreaga procedura in vederea restituirii sumelor de bani platite incepand cu procedura prealabila, in fata organului emitent al deciziei prin care a fost stabilita taxa, apoi in fata instantei de judecata, dar si in faza de executare silita in cazul in care statul roman nu-si indeplineste obligatiile stabilite prin hotararea obtinuta in urma litigiului.

Asadar, prin profesionalism si operativitate sumele de bani achitate in mod abuziv statului roman, contrar legislatiei si practicii Curtii Europene revin contribuabililor ce se adreseaza societatii noastre.

Documentatia necesara in vedera parcurgerii procedurii cuprinde in mod obligatoriu Decizia de calcul a taxei, chitanta ce face dovada platii catre statul roman si actele autoturismului (talon, carte, contract de vanzare-cumparare).

Este important de stiut faptul ca in situatia in care nu mai detineti aceste documente, ele se gasesc atat in arhiva ANAF, cat si in arhiva Inspectoratului de Politie in raza caruia domiciliati, echipa noastra putand a le obtine de la aceste entitati, in msaura in care ne solicitati sprijinul si in acest sens.

Totodata, trebuie avut in vedere si un alt aspect aducator de beneficii, anume ca societatea noastra solicita instantelor de judecata sa oblige statul roman la plata dobanzii legale si actualizarea la nivelul indicelui de inflatie (in raport de suma platita de contribuabil), dar si la plata cheltuielilor efectuate de catre dumneavoastra cu prilejul acestei proceduri.

Se pot adresa in acest sens dosar contribuabilii ce au achitat aceste taxe in ultimii cinci ani.

Galerie foto
  • ...