Niculae Dumitrascu - Cabinet de avocat Bucuresti

Proprietate Intelectuala

Proprietatea intelectuala e o formă de titlu legal care permite posesorului să controleze utilizarea anumitor intangibile, cum ar fi idei sau expresii.

Formele comune de proprietate intelectuală includ :

brevet de invenție drept de autor mărcile inregistrate secretul industrial.

Proprietate intelectuala

Dreptul de autor protejează forma unei lucrări expresive originale (literare, artistice sau tehnice). Brevetul de invenție protejează soluții sau idei originale, iar marca înregistrată protejează modul de identificare a unui producător sau a altei surse de reputație.

Proprietate intelectuala

Aceste drepturi pot fi cedate, închiriate ( licențiate), uneori chiar folosie ca garanție, similar unei proprietăți reale. Aceste drepturi au însă limitări specifice, cum ar fi limitări în timp.

Proprietate intelectuala

Există diferențe substanțiale față de proprietatea clasică; consumul proprietății clasice este exclusiv – dacă cineva mănîncă un măr, nimeni altcineva nu-l mai poate mînca.

Proprietate intelectuala

În cazul intangibilelor acest lucru nu se întîmplă – o carte poate fi multiplicată în oricîte exemplare fără să afecteze vreun cititor. Drepturile de proprietate intelectuală sînt acordate de stat în scopul încurajării creeări de asemenea intangibile. Aceste drepturi dau proprietarului dreptul de a acționa în justiție pe cei care le încalcă.

Proprietate intelectuala

Starea actuală de lucruri în domeniu e disputată în unele țări în curs de dezvoltare datorită drenării resurselor interne de către statele industrializate prin intermediul proprietății intelectuale. Statele Unite și Marea Britanie sînt singurele state care au venituri nete consistente aferente proprietății intelectuale; ele sînt principalele promotoare a întăririi acestor drepturi pe plan internațional.

Proprietate intelectuala

Oferim consultanta juridica, suport legal si reprezentare privind relatiile cu Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor (O.R.D.A), respectiv cu Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (O.S.I.M) pentru:

  • Inscrierea la O.R.D.A, in Registrul National al Copiei Private si obtinerea de la Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor a certificatului/autorizatiei de inregistrare
  • Inscrierea la O.R.D.A, in Registrul National al Fenogramelor si obtinerea autorizatiei de inscriere in vederea eliberarii marcajelor holografice aplicabile pe fenogramele inscrise in registrele nationale administrate de Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor
  • Inscrierea la O.R.D.A, in Registrul National al Programelor pentru Calculator
  • Inregistrarea marcilor, desenelor si modelelor industrialle
  • Inregistrarea contractelor de cesiune sau licenta a marcilor si a desenelor si modelelor industriale
  • Inregistrarea modificarilor intervenite atat in situatia marcilor si a desenelor si modelelor industriale cat si a titularilor acestora
  • Formularea de opozitii fata de depunerea spre inregistrare de catre terti a marcilor si desenelor industriale care incalca drepturile titularului
Galerie foto
  • ...