Dutescu si Asociatii - Societate Civila de Avocati Bucuresti

Dreptul Asigurarilor

  • Avocatii nostri ofera consultanta  juridica cu privire la aspecte generale, dintre cele mai diverse, din domeniul asigurarilor, precum si asistenta juridica adaptata la nevoile societatilor de asigurare, în ceea ce priveste produsele de asigurare de raspundere civila, asigurari de garantii etc. De asemenea, asistam societatile de asigurare sau reasigurare în cazul evenimentelor asigurate survenite în România, inclusiv în cursul procedurilor de solutionare amiabila ori litigioasa a diferendelor care pot rezulta din astfel de polite.
  • Avocatii nostri ofera consultanta juridica si reprezentare societatilor de asigurare si reasigurare in cazul operatiunilor de cesiune parti sociale sau a unor pachete de actiuni, fuziuni, achizitii, divizare intre astfel de societati. Reprezentarea pe care  asigura avocatii nostri este atât în fata Autoritatii de Supraveghere Financiara cât si în fata partenerilor de negociere  sau în fata Registrului Comertului si a instantelor competente în materia asigurarilor.
  • Dutescu si Asociatii a asigurat asistenta juridica, consultanta si reprezentare în dispute litigioase si non-litigioase dintre asigurati si societatile de asigurare, în privinta raporturilor juridice izvorâte din contractele de asigurare obligatorie de raspundere civila delictuala, CASCO, asigurari profesionale, asigurari pentru  garantii financiare (inclusiv asigurari de buna executie în cadrul contactelor de achizitie publica), etc.
  • Echipa noastra detine o vasta experienta în domeniul dreptului asigurarilor, oferind servicii de consultanta, asistenta juridica si reprezentare  unor fonduri multinationale de investitii (QVT FUND, Firebird etc.) cu privire la aplicarea normelor juridice din domeniul asigurarilor. De asemenea, avocatii nostri au reprezentat investitori institutionali importanti în cadrul  litigiilor dintre actionarii minoritari si cei majoritari ai unor societati de asigurare importante pe piata de profil, ca de pilda Asirom, Ardaf etc.

Intermedierea în asigurari

  • Experienta societatii noastre acopera toate aspectele legate de intermedierea în asigurari avocatii nostri ofera consultanta juridica atat intermediarilor în asigurari, cat si societatilor de asigurari în cadrul încheierii de contracte de colaborare sau parteneriate cu astfel de intermediari.
Galerie foto
  • ...