Legal Expert Strategy - obtinere autorizatii activitate Bucuresti

Autorizatie pentru salon infrumusetare

Dacă dorești să îți deschizi un salon de înfrumusețare, cu siguranță frumusețea și îngrijirea corporală sunt aspecte esențiale ale afacerii tale pe care vrei să le promovezi.

În ceea ce privește autorizarea unei astfel de afaceri, aceasta are la bază respectarea normelor de igienă și a legislației specifice, lucru ce influențează imaginea, notorietatea și profesionalismul unui salon de înfrumusețare.

Întregul proces de autorizare a unui salon de înfrumusețare implică mai multe etape care, din experiență, nu sunt foarte clare întotdeauna. De aceea, am considerat oportună scrierea acestui articol detaliat prin intermediul căruia sperăm că vei avea o imagine de ansamblu asupra pașilor ce trebuie urmați pentru a-ți autoriza salonul de înfrumusețare.

Desigur, ulterior te poți ocupa personal de obținerea autorizațiilor pentru afacerea ta sau poți apela la serviciile noastre pentru a economisi timp, energie si resurse.

Autorizarea unui salon de înfrumusețare – SUMAR

  • Pentru derularea activității, sunt necesare unul sau mai multe coduri CAEN, în funcție de activitățile propriu-zise pe care le vei desfășura, care se vor autoriza în primă fază la Registrul Comerțului pe proprie răspundere. 
  • De la Direcție de Sănătate Publică nu este nevoie să obții o autorizație specifică, însă recomandăm solicitarea unei asistențe de specialitate în sănătate publică și apoi, opțional, a unui certificat de conformitate, care ar crește încrederea clienților în afacerea ta.  
  • De la Inspectoratul Situațiilor de Urgență recomandăm solicitarea unui punct de vedere privind necesitatea obținerii autorizației ISU – de regulă, pentru spații <200 mp, această autorizație nu este necesară. 
  • În funcție de reglementările locale, vei avea nevoie sau nu, de obținerea acordului de funcționare de la Primărie. 
  • Obținerea autorizației pentru reclama luminoasă este un pas important și destul de complex în procesul complet de autorizare a afacerii tale. 

În rândurile de mai jos am detaliat pașii pe care noi îi considerăm esențiali în demersurile de autorizare a unui salon de înfrumusețare, cu mențiunea că, în funcție de activitățile desfășurate, suprafața și localizarea salonului, condițiile autorizării pot fi diferite – de aceea, îți recomandăm să verifici aplicabilitatea lor și la instituțiile corespunzătoare din zona în care îți vei desfășura activitatea, pentru a nu avea surprize ulterior.

Galerie foto
  • ...