ATP Bucuresti - Centrul de formare profesionala

Curs Contabilitate

Contabilul este persoana care îsi desfasoara activitatea în compartimentul financiar-contabil al oricarei unitatipublice sau private si acopera partial sau în totalitate activitatile acestuia.

 

Contabilul este persoana care îsi desfasoara activitatea în compartimentul financiar-contabil al oricarei unitati publice sau private si acopera partial sau în totalitate activitatile acestuia. Prezentul standard ocupational descrie unitatile de competenta ale contabilului care nu este autorizat sau expert contabil conform legii dar care, în cazul organizatiilor cu cifra de afaceri sub plafonul stabilit prin lege, poate sa desfasoare toate activitatile financiar-contabile, fara asumarea raspunderii, aceasta revenindu-i administratorului. Aceasta ocupatie se aplica si contabililor care lucreaza în unitati ce au organizat un departament financiar-contabil, condus de catre un contabil-sef sau director economic, care are studii economice superioare. 

 

DESPRE CURS Cursul are drept scop însusirea urmatoarelor competente: tinerea evidentei contabile a operatiilor finaciare ale unei entitati, în conformitate cu principiile generale si specifice ale contabilitatii, verificarea exactitatii documentelor si a operatiilor contabile referitoare la încasari, varsaminte si a altor operatii financiare, întocmirea statelor finaciare si a evidentei contabile, organizarea si tinerea contabilitatii primare si financiare la zi, întocmirea si depunerea situatiilor lunare, trimestriale, semestriale si anuale si întocmirea Bilantului Contabil.

Galerie foto
  • ...