Atelierul de Zambete Colordent-clinica stomatologica- Bucuresti

Chirurgia Orala

Dupa cum ii spune si numele, Chirurgia Orala este ramura medicine dentare care a carei plaja de incicatii acopere intrventiile chirurgicale de la nivelul cavitatii orale. Una dintre cele mai comune situatii in care se impune o interventie pe cale chirurgicala este extractia celui de-al treilea molar, cunoscuta si ca extractie masea de minte.

Extractia maselei de minte

Maseaua de minte sau al treilea molar reprezinta ultima masea care se va dezvolta. Un rezultat al evolutiei speciei umane este disparitia molarilor de minte. Totusi, uneori se incapataneaza sa apara in pozitii cel putin ciudate si sa complice existenta pacientului, provocand diferite accidente si complicatii la eruptive. In anumite cazuri, maseaua de minte apare din gingie, iar maxilarul este destul de larg pentru a asigura spatiul de dezvoltare necesar al acesteia, insa din nefericire, aceste situatii sunt mai rare. De cele mai multe ori, maseaua de minte nu reuseste sa se alinieze conform celorlalti dinti si este blocat in osul maxilarului, situatie in care apar dureri severe. In plus, maseaua de minte poate cauza afectiuni permanente asupra gingiilor, osului si ale dintilor apropiati. Medicii dentisti recomanda pacientilor ca cel de al treilea molar sa fie inlaturat pe cale chirurgicala.

Alte interventii in chirurgia orala:

  • Rezectie apicala

Rezectia apicala este o procedura chirugicala ce permite pastrarea unui dinte dupa inlaturarea infectiei de la varful radacinii. Accesul la radacina dintelui se face direct prin os. Astfel, dinti cu indicatie de extractie pot fi tratati.

  • Alveolita uscata

Alveolita este o complicatie a extractiei dentare, care provoaca dureri pacientului la cateva zile dupa operatie. Ea necesita tratament local si general, dar poate fi prevenita daca sunt urmate sfaturile medicului pentru o vindecare corecta a osului.

  • Implantul dentar

Toata lumea a aflat si stie ce este un implant dentar, solutie de inlocuire a unui dinte foarte mediatizata. Doar ca alaturi de avantajele lui, trebuie cunoscute si riscurile interventiei, posibile accidente si complicatii. Citeste mai mult despre implant dentar.

  • Cancerul oral

Cancerul oral are o crestere a incidentei care alarmeaza prin faptul ca oamenii nu sunt corect informati despre modalitatile de prevenire si de control periodic a zonelor maxim expuse din cavitatea bucala de a se transforma malign.

  • Abcesul

Un abces dentar este o urgenta prin faptul ca reprezinta o infectie care risca sa se extinda si care determina o stare generala de rau pacientului. Tratamentul este drenajul, iar cauza care a determinat abcesul trebuie inlaturata in sedintele urmatoare.

  • Extractia dentara

Este solutia radicala de tratament atunci cand dintele respectiv nu mai poate fi salvat, se efectueaza sub anestezie si nu este atat de traumatizanta pe cat pare. Vindecarea este rapida daca pacientul urmeaza instructiunile.

  • Sinuzite cauzate de dinti

Sinuzitele nu sunt determinate doar de alergii sau raceala, ci si de complicatii plecate de la un dinte ce are radacina plasata in sinusul maxilar. Fie ca este vorba de o infectie sau de un tratament incorect, trebuie inlaturat pentru a nu cauza o sinuzita cronica.

  • Sinus lift

Sinus lift, adica ridicarea membranei sinusului, este o etapa din procedura de inserare a implanturilor in maxilar, in zona maselelor. Presupune adaugarea unei cantitati de os pentru a putea integra corect un implant dentar.

  • Chirurgia ortognatica

Chirurgia orala este utilizata si pentru a corecta defecte de pozitionare a oaselor. Acesta se realizeaza prin „fracturi” controlate si repunerea lor in raporturi corecte. In final se urmareste ca functiile sa se desfasoare normal si fizionomia sa fie imbunatatita.

Galerie foto
  • ...