Ascomi Trade Company - Instalatii de tratare a apei, incalzire, sanitare si aer conditionat, Bucuresti

Grupuri de Dozare Chimicale, Sisteme de Control

Grupuri de Dozare Chimicale, Sisteme de Control al Salinitatii pentru Turnuri de Racire

Gama de grupuri de dozare NOBEL cuprinde pompe dozatoare electromagnetice cu membrana controlate electronic (cu debit reglabil, constant sau proportional), pompe dozatoare cu regulator de pH si Redox, debitmetre cu emitator de impulsuri pentru comanda pompelor proportionale, rezervoare de stocare si o larga serie de accesorii.

Aceste noi pompe dozatoare, de ultima generatie, se disting printr-o fiabilitate ridicata si prin utilizarea unor solutii tehnice inovatoare. Modelele digitale (TPZTPR si TCK) sunt dotate cu un panou de comanda electronic montat chiar pe pompa, cu afisaj luminos avand posibilitatea de selectie a instructiunilor in 6 limbi, si permit introducerea unei parole de acces in vederea protejarii datelor programate. Toate setarile si reglajele se fac prin intermediul tastaturii digitale; in plus, este disponibil un contact liber de potential pentru a semnaliza la distanta situatiile de alarma si o intrare pentru a inhiba de la distanta functionarea pompei.

Modelul AKL, cu reglare analogica, reprezinta solutia  cea  mai  simpla  si  fiabila  pentru  dozarea cu debit constant.

 

SPT 504 este un sistem automat pentru controlul conductivitatii apei recirculate in turnurile de racire, cu purjarea automata a apei la atingerea valorii limita prestabilite.

In acest mod, conductivitatea apei recirculate in turn ramane intotdeauna in limitele fixate, evitandu-se ca, datorita evaporarii, concentratia de saruri sa atinga valori excesive si periculoase pentru instalatie.

Atunci cand conductivitatea apei recirculate atinge valoarea limita setata (set-point), sistemul comanda automat deschiderea electrovanei (sau electrovanelor) de purjare pentru a evacua apa cu o conductivitate prea ridicata; reumplerea ulterioara cu apa cu o conductivitate mai mica va reface echilibrul necesar in circuit.

Sistemul este compus dintr-un conductimetru digital amplasat intr-un tablou cu grad de protectie electrica IP55, care dispune de doua set-point-uri reglabile independent (pentru a permite programarea deschiderii electrovanelor la valori diferite ale conductivitatii), o sonda de conductivitate din PVC, furnizata cu 5 metri de cablu si una sau doua electrovane pentru purjare.

Galerie foto
  • ...