Artis Denta - Clinica Stomatologica Bucuresti

Ortodontie - Aparat Dentar

Aparatele dentare mobile/mobilizabile sunt indicate pentru rezolvarea anomaliilor ortodontice aparute la copiii cu dentitie temporara sau mixta. Placile mobilizabile sunt alcatuite dintr-o baza de acrilat care poate fi divers colorata, un surub si elemente metalice (din sârma), care servesc la ancorarea de dinti si la alinierea acestora pe arcada (crosete Stahl, Adams, crosete directe, arc vestibular etc.).

Aparatele ortodontice mobile/mobilizabile, în afara de faptul ca ajuta la alinierea dintilor, influenteaza dezvoltarea maxilarelor la copilul aflat în crestere, prin stimularea suturilor osoase de la nivelul acestora. Acest efect se poate obtine numai în perioada de crestere. 

Placile mobilizabile trebuie purtate minim 14 – 16 ore pe zi (noaptea 8 – 10 ore si 6 – 8 ore, în cursul zilei), pentru a obtine rezultatele dorite. Sunt usor de pus de catre copil, usor de scos, necesita curatare si igienizare zilnice. În primele zile de la începerea tratamentului, copilul poate experimenta o salivatie mai abundenta si dificultati de vorbire (în special din cauza placii superioare, care acopera partial cerul gurii), manifestari care vor disparea cu atât mai repede, cu cât aparatele sunt purtate mai constiincios.

Galerie foto
  • ...