Academia de Creativitate pentru copii - Bucuresti

Curs Dans creativ

Parte a conceptului de dezvoltare armonioasa prin creativitate, atelierul de dans creativ este conceput pe doua grupe de vârste, astfel încât sa raspunda nevoilor unui numar cât mai mare de copii. Comunicarea non-verbala este o forma esentiala de exprimare a sentimentelor, trairilor si cautarilor celor mici, iar dansul exploreaza aceasta forma de manifestare.

În cadrul atelierelor noastre, punem accent pe unicitatea fiecarui copil, pe felul diferit al fiecaruia de a se misca, de a exprima ceea ce simte si ceea ce este prin miscare. Dansul creativ va permite micilor participanti sa cunoasca mai bine spatiul în care se desfasoara, sa se autodescopere în cel mai sincer mod cu putinta, sa îsi cunoasca limitele si sa le depaseasca fara vreo presiune exterioara. Nu exista modalitati corecte sau gresite de miscare si nu exista limite de exprimare, iar fiecare copil va pune în rol propria personalitate. Cursul de dans creativ ajuta atât la dezvoltarea motrica, dar si a limbajului, datorita melodiilor îndragite de cei mici, pe care le vor învata si repeta.

Utilizam coregrafii libere, neimpuse, iar copiii vor învata sa-si creeze propriile înlantuiri de miscari în functie de starea pe care o au, la fiecare sesiune în parte.

Materiale folosite: esarfe, bile, materiale de diferite texturi, cercuri, baloane

Galerie foto
  • ...