HealDental Clinic -clinica stomatologie, urgente Non Stop- Bucuresti

Implanturi dentare

Ce este implantul dentar? 

Implantul dentar este o piesa din titan cel mai adesea sub forma unui surub, care serveste ca inlocuitor pentru radacina unui dinte natural lipsa. Plasarea se face dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau imediat dupa extractie printr-o interventie chirurgicala.

In urma unei consultatii medicul va identifica zona edentata, va determina daca sunteti sau nu un candidat pentru implanturi dentare. 

Dupa o evaluare atenta a tuturor tesuturilor si istoricului dumneavoastra dentar va fi necesar un set de radiografii dentare (panoramica) sau computer tomograf (CT), in functie de complexitatea interventiei chirurgicale (unul sau mai multe implanturi).

Foarte multe persoane se intreaba: care sunt avantajele implantului dentar fata de puntea dentara sau proteza dentara? Exista mai multe avantaje ale implanturilor dentare fata de protezele si puntile dentare, printre acestea numarandu-se:

Implant

Implantul dentar arata si este simtit la fel ca dintii dumneavoastra naturali. Odata ce implantul dentar s-a integrat complet in structura osului in care a fost inserat, acesta previne pierderea osoasa si retractia gingivala, care pot aparea in cazul puntilor dentare. Astfel, daca optati pentru un implant dentar in scopul de a inlocui unul sau mai multi dinti, nu va stii nimeni niciodata ca aveti dintii inlocuiti.

Punte pe implanturi Proteza pe implanturi Componentele unui implant

Galerie foto
  • ...